Veel gestelde vragen

Stoppen met roken

Gebruik van nicotinevervangende middelen (zoals pleister) of medicatie.

Wordt het traject vergoed?

Alle informatie over vergoedingen vind je op de pagina Vergoedingen >>

Wordt mijn medicatie vergoed?

Medicatie wordt door je zorgverzekering vergoed mits in combinatie met het stoppen-met-rokenprogramma van WeQuit. Deze medicatie (of nicotinevervangers) worden niet door WeQuit verstrekt maar door de apotheek van je zorgverzekering. Zie ook vergoeding.

Wanneer wordt mijn medicatie geleverd?

WeQuit is verantwoordelijk voor het gedragsmatige traject (de online sessies) en je huisarts / zorgapotheek voor de medicatie. WeQuit heeft geen inzage in het dossier of de werkwijze van je apotheek. Bij vragen omtrent de levering is het dus handig altijd eerst met hen contact op te nemen.

Ik wil liever individueel deelnemen, kan dat?

Een groepsbehandeling is het meest effectief. Door samen te stoppen, leer je van elkaar en stimuleer je elkaar bij het volhouden van een rookvrij leven. Mocht je desondanks toch individueel willen deelnemen, bespreek dit dan tijdens de intake.

Moet ik gestopt zijn voorafgaand aan het traject?

Nee. Je hoeft niet te stoppen voorafgaand aan het traject. We raden je wel aan je stopdatum ergens aan het begin van het traject te plannen. Bijvoorbeeld in de week voor of na de aanvang van het traject. Zo profiteer je optimaal van het traject.

Ik heb dit kalenderjaar als een stoppen met roken programma gevolgd, mag dat?

Je zorgverzekering vergoedt eenmaal per jaar een stoppen-met-rokenprogramma.  Een tweede programma in het hetzelfde kalenderjaar wordt helaas niet vergoed. Wil je toch deelnemen? Dan stuurt WeQuit je een factuur. Mocht je eerder dit kalenderjaar een programma bij WeQuit hebben gevolgd, dan is deelname –na terugval-  gratis. We hanteren daarbij wel de regel dat je tijdens het eerste traject alle sessies dient te hebben bijgewoond.

Mijn verzekeraar staat er niet tussen…

Mocht je verzekeraar niet tussen het lijstje onder “vergoeding” staan, check dan even de website van je zorgverzekering. Zo ben je altijd zeker van de mogelijkheden en de vergoeding.

Ik ben na mijn traject teruggevallen, wat nu?

Geen nood! Allereerst adviseren we je om nog eens terug te kijken naar je werkboek en na te gaan wat je hierover tijdens de sessies hebt opgestoken. Maak de keuze je rookvrije leven op te pakken en leer van je uitglijder / terugval.

Mocht dit niet genoeg helpen, neem dan contact met ons op. We bieden je graag nog een traject aan.

Kan ik een sessie inhalen?

Een traject vindt in de regel plaats op zes keer hetzelfde tijdstip op dezelfde dag. Een gemiste sessie kan niet worden ingehaald in een andere groep. Mocht je desondanks een sessie missen, kijk dan zelf naar het thema van de week en kijk of er in de week erop ruimte is dit thema alsnog kort in de groep te bespreken.

Kan ik op ieder tijdstip deelnemen?

De groepen van WeQuit vinden plaats tussen 9:00 en 22:00, ook in de weekenden. Bespreek tijdens de intake je voorkeuren zodat we je op een door jou gewenst tijdstip kunnen inplannen.

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.