CZ stoppen met roken

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

100% vergoed vanuit het basis pakket

1 op de 5 volwassenen in Nederland rookt. Dat is 15% van onze bevolking en komt neer op ruim 2,6 miljoen rokende Nederlanders. Meer dan één derde doet jaarlijks een stoppoging. Om het aantal mensen dat definitief stopt met roken te verhogen, investeren zorgverzekeraars alleen in methodes die effectief zijn. 
Als je CZ als zorgverzekeraar hebt en definitief wil stoppen met roken heb je geluk. CZ verzekert het programma van WeQuit volledig vanuit het basispakket en zonder je eigen risico aan te spreken. 

Waarom betaalt CZ?

Een vraag die veel rokers ons stellen, is waarom de zorgverzekeraar meebetaalt aan een behandeling. Normaliter helpt de verzekeraar toch bij gevallen waar we vrij weinig aan kunnen doen? Iets wat ons overkomt? Denk aan ziek worden of betrokken raken bij een ongeval. En roken doe je zelf.

Het antwoord is eigenlijk vrij logisch. De rokende Nederlander kost de overheid en zorgverzekeraars ontzettend veel geld op jaarbasis. Een ongezonde samenleving, bijvoorbeeld door rokers die een longziekte of andere aandoeningen krijgen, is niet goed voor de economie. Het verhoogt de ziekenhuiskosten en kan leiden tot verzuim bij betrokkenen. Dat is één van de redenen dat CZ het stoppen met roken stimuleert door een behandeling te vergoeden.
Een andere reden is het willen bijdragen aan een gezond Nederland. Zorgverzekeraars vragen niet meer alleen om een maandelijkse bijdrage, zij sporen hun klanten tregenwoordig steeds vaker aan om te werken aan hun gezondheid. Verschillende verzekeraars hebben eigen gezondheids apps die je motiveren meer te bewegen en gezonder te leven.

CZ betaalt het stoppen met roken programma van WeQuit om ervoor te zorgen dat jij gezonder wordt. Het is een tegemoetkoming om jou verder te helpen. Nu aan jou om te beslissen op welke manier je gaat stoppen met roken. 

Een rookvrij leven

Meld je gratis aan!
Niet meer aan die sigaretten hoeven denken, geen geld meer kwijt zijn aan tabak en je gezondheid weer bovenaan je prioriteitenlijst hebben staan. Hoe heerlijk is het om weer een trap op te kunnen lopen zonder buiten adem te zijn. Te weten dat je gezond bezig bent en dat de kans op nare ziektes met de dag kleiner wordt. 
Stoppen met roken door het stoppen met roken programma heeft zó veel voordelen. Je gaat er qua uiterlijk op vooruit, je lichaam wordt weer gezond en sterker, je bent vrolijker en financieel scheelt het in sommige gevallen honderden euro’s op jaarbasis. 

Schadelijke stoffen

Eigenlijk weet iedereen het wel: roken is ongezond. Het inademen van alle slechte stoffen tast niet alleen de longen aan, ook de bloedcirculatie, de hersenen en tal van andere lichaamsprocessen lijden eronder. Een roker leeft gemiddeld 5 tot 10 jaar korter dan een niet-rokend persoon.

Teer is bijvoorbeeld een kleverige stof die zich nestelt zich in de trilhaartjes, welke zich in onze neus en longen bevinden. Deze haartjes zorgen ervoor dat afval kan worden afgevoerd. Door het teer is dit onmogelijk, wat uiteindelijk resulteert in een rokershoestje. De roker moet namelijk zelf het vuil omhoog hoesten. Niet al het vuil kan worden weggewerkt, een deel blijft in het lichaam.

Koolmonoxide

"CO" is een stof die vrijkomt wanneer tabak verbrand. Vanaf het moment dat jij de sigaret aansteekt komt er koolmonoxide vrij. Het bloed krijgt door deze stof te weinig zuurstof, hier hebben het hart en andere lichaamsdelen onder te lijden. Koolmonoxide is de reden dat veel rokers een slechte conditie hebben. Ook kunnen vet en kalk gemakkelijker in de bloedbanen terechtkomen, deze kunnen verstopt raken waardoor het hart meer werk moet verzetten om bloed rond te pompen.

Nicotine

Waar teer en koolmonoxide vooral zorgen voor lichamelijke klachten, brengt nicotine ook mentale problemen met zich mee. En daardoor is de cirkel rond: roken zorgt voor een fysiek en mentaal ongezond lichaam. Door de nicotine, welke ontzettend snel in het bloed wordt opgenomen, kun je al na anderhalf uur weer hunkeren naar een sigaret.

Het verhoogt de adrenaline tijdelijk en laat het hart sneller kloppen. Rokers kunnen daardoor vaak in de ochtend ook zo genieten van de sigaret. Zij zijn op zoek naar een adrenaline kick. Wanneer men niet in de mogelijkheid is om te roken zal de nicotine ervoor zorgen dat diegene chagrijnig en onrustig wordt. Pas wanneer er weer wordt gerookt is diegene weer rustig.


Ben jij nu echt klaar met roken? Meld je aan! Met CZ als zorgverzekeraar, is dit 100% vergoede stoppen-met-roken programma de meest effectieve keuze. Een gezonder leven, dat wil jij toch ook?

Waarom hulp aanvragen?

Een stoppoging ondernemen kan ontzettend zwaar zijn. Je wordt blootgesteld aan verschillende ontwenningsverschijnselen, weet soms niet wat je met jezelf aan moet en een stok achter de deur heb je vaak ook niet. Misschien een van je ouders of je partner die zegt ‘kom op, hou vol’. Maar meer hebben velen niet. Hoe fijn is het als je terug kan vallen op een professional? Iemand die gespecialiseerd is in verslavingen zoals roken? Dat verhoogt de kans op slagen enorm. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en weten hoe het brein werkt wanneer er een stoppoging wordt ondernomen. Zij kunnen je antwoord geven op alle vragen, dat maakt samen met CZ stoppen met roken zo effectief.

Kies jij voor WeQuit? Dan zorgen onze professionals ervoor dat je direct geholpen wordt. Bij vragen over hoe je lichaam reageert op de stoppoging tot het bespreken van moeilijke momenten. De psychologen van WeQuit geven je handvaten waardoor jij in het vervolg gemakkelijker met tegenslagen om kunt gaan. Meer weten over onze methode?

Hoe werkt WeQuit?

Bij WeQuit hebben we een speciale methode ontwikkeld waardoor het stoppen met roken een stuk aangenamer wordt. Jarenlange onderzoeken hebben aangetoond dat in groepsverband stoppen resulteert in een hogere slagingskans. Maar geen zorgen: ook voor mensen die liever 1-op-1 spreken hebben we de oplossing.

De persoonlijke intake:
Om te beginnen is het voor onze psychologen noodzakelijk om wat meer achtergrondinformatie te verzamelen. Hoeveel rook je? Waarom ben jij ooit begonnen met roken? Wat is de intrinsieke motivatie die jou prikkelt om nu daadwerkelijk te stoppen? Met andere woorden: waar doe je het voor?
Om antwoord te krijgen op deze en soortgelijke vragen plannen we een persoonlijk kennismakingsgesprek met je in. Deze kennismakingsgesprekken vinden online plaats. Een stoppen met roken programma kan pas beginnen wanneer dit kennismakingsgesprek is afgerond en er een persoonlijk stopplan is opgesteld. De psycholoog waaraan jij wordt verbonden zal dit stopplan vervolgens samen met jou opmaken met behulp van een werkboek.

Medicatie en nicotinevervangende middelen

Tijdens het kennismakingsgesprek komen ook zaken als medicatie en nicotinevervangende middelen een bod. Denk bij laatstgenoemde aan nicotinepleisters, kauwgom en zuigtabletten. Deze middelen kunnen ondersteuning bieden bij het stapsgewijs afbouwen van de afhankelijkheid van nicotine.

Ook komt de mogelijkheid tot het nemen van medicatie aan bod.  Denk aan medicatie dat de mate van ontwenning helpt te reduceren in de eerste fase van het stoppen met roken. Jij kunt daardoor beter omgaan met het ‘nieuwe gedrag’, het niet roken. Deze middelen worden, evenals ons stoppen met roken programma, door vrijwel alle zorgverzekeraars alleen in combinatie met ons traject vergoed.

Begeleid stoppen

Nadat de intake is afgerond kom je zes keer samen in een videogesprek. Zoals eerder benoemd zullen deze gesprekken altijd onder begeleiding van een psycholoog worden gevoerd. Of je de gesprekken individueel of in groepsverband voert, dat laten we aan jou over. Voor het deelnemen aan de videogesprekken heb je een smartphone, laptop of tablet en stabiel internet nodig. De data van de gesprekken staan vast en worden op voorhand met je gedeeld. Je kunt de gesprekken voorbereiden in je WeQuit werkboek door de opdrachten te maken en vragen op te schrijven voor de begeleidende psycholoog en/of andere deelnemers. Tijdens het gehele stoppen met roken programma van WeQuit, dus ook tijdens de gesprekken, staat niet alleen het stoppen zelf centraal, maar ook het gestopt blijven op de lange termijn.

Daar is namelijk de winst te behalen, in die fase word je gezonder en wordt er minder geld uitgegeven. Wat je gewenste resultaat ook is, dit wordt in de meeste gevallen pas op de lange termijn behaald. Ook besteden we aandacht aan wat je kunt doen bij een terugval. Het draait er namelijk niet om dat het kan gebeuren, maar hoe je ermee omgaat wanneer het gebeurt. Na de zes gesprekken is het stoppen met roken programma van WeQuit afgerond. Jij hebt doorgezet en overwonnen. Het is nu tijd om te genieten van een rookvrij leven. Ook levert WeQuit standaard nazorg: na je traject zijn er open groepen en tot 12 maanden na je stopdatum zijn er nog contactmomenten om te kijken hoe het met je gaat en of je nog extra hulp nodig hebt.

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!