Methode

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct
Stoppen met roken met WeQuit
De psychologen van WeQuit weten alles van verslavingen en ze zijn gespecialiseerd in gedragsverandering bij stoppen met roken. Met deze ervaring begeleiden zij jou door een effectief programma.
Ons stoppen-met-roken programma is gebaseerd op ‘cognitieve gedragstherapie’: een bewezen effectieve behandelmethode voor verslavingen. Wanneer je dit traject met ons doorloopt vergroot je jouw kans om succesvol te stoppen en gestopt te blijven. Zo maak je het stoppen makkelijker, leuker en effectiever! Het bestaat uit drie stappen:

1. Persoonlijke intake

Tijdens de persoonlijke telefonische intake bespreken we je rookgeschiedenis en kiezen we een traject dat bij jou past. We overleggen het gebruik van nicotinevervangende middelen (pleisters en zuigtabletten) die je ondersteunen in het stapsgewijs afbouwen van je nicotineverslaving. Ook bespreken we het eventuele gebruik van medicatie (zoals bijvoorbeeld Zyban). Vervolgens plannen we jouw eerste (groeps)sessie in met één van onze professionele en hoogopgeleide behandelaars.
1. Persoonlijke intake

2. Begeleid stoppen

Na de intake heb je zes weken achter elkaar op een vaste tijd een videogesprek (met een klein groepje andere rokers) onder begeleiding van jouw behandelaar. Hiervoor heb je een computer of smartphone en een stabiele internetverbinding nodig. Heb je dit niet, dan kunnen we individuele telefonische coaching inplannen. Tijdens de sessies staat stoppen met roken centraal, evenals gestopt blijven. Je bespreekt onder andere je stopplan, jouw moeilijke momenten en gedachten, omgaan met trek en je rokende omgeving. Je maakt wekelijks oefeningen in een werkboek en we besteden ook aandacht aan wat je kunt doen bij eventuele terugval. Zo krijg je steeds meer inzicht in jouw rookgedrag en maximaliseer je je kans om gestopt te blijven.
2. Begeleid stoppen

3. Gestopt blijven

Na de zes online bijeenkomsten is het traject afgerond. Wanneer je nog behoefte hebt aan extra ondersteuning of nazorg kun je meedoen in onze open groep.  Ook doen we nog regelmatig follow-ups met je, tot zeker 12 maanden na afronding van je traject: dan nemen we contact met je op via de mail om te kijken hoe het stoppen je vergaat en je zonodig nog verder te helpen. WeQuit stopt niet voordat jij bent gestopt, en liefst ook de andere rokers om je heen. Zo zorgen we ook voor succes op de lange termijn.
3. Gestopt blijven
Hoe begeleiden we jou?
Als je meedoet met ons traject begeleiden we je van begin tot eind om te stoppen met roken. Sommige stappen voor en na de 6 sessies zijn optioneel. We iedereen aan om ook de opdrachten uit ons werkboek te maken. Zo heb jij de grootste kans van slagen. 
WeQuit
Hoe ziet een sessie eruit?
Bekijk hier een stoppen met roken bijeenkomst van WeQuit. Tijdens de sessies bespreek je telkens een belangrijk thema van het Stoppen met roken traject. Je doet dit samen met andere stoppers en met jouw behandelaar. Samen is het leuker en makkelijker. Zo lukt het jou ook!
Medicatie en nicotine vervangende middelen
Uit onderzoek blijkt dat de kans op succes bij stoppen met roken het grootst is door begeleiding te krijgen, bijvoorbeeld met het traject van WeQuit, in combinatie met nicotinevervangende middelen of medicatie.

Veel gestelde vragen over de methode

Bekijk alle vragen
WeQuit FAQ
Hoe weet ik of WeQuit een betrouwbare en kwalitatieve methode is om te stoppen met roken?
Ons stoppen-met-roken programma is opgenomen in het landelijke Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Hier worden alleen bewezen effectieve therapieën toegelaten. Wij zijn verplicht om aan kwaliteitseisen te voldoen en te werken volgens de landelijke normen voor stoppen met roken begeleiding.

Verder hebben wij er zelf voor gekozen om, in tegenstelling tot alle andere aanbieders, alleen te werken met gecertificeerde hoog opgeleide behandelaars die ervaring hebben in de verslavingszorg. 
WeQuit FAQ
Wat heb ik nodig om mee te doen?
Je kunt in principe met elk type computer, laptop, tablet of smartphone die een camera heeft meedoen. Als je dat niet hebt is een individueel traject per telefoon ook mogelijk. Per mail krijg je uitleg over hoe alles werkt. Het is erg eenvoudig.

Het werkboek ontvang je digitaal en kun je zelf uitprinten, of je kunt hem digitaal invullen.
WeQuit FAQ
Wanneer vinden de sessies plaats?
De sessies vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 22:00. Bespreek tijdens de intake je voorkeuren zodat we je op een door jou gewenst tijdstip kunnen inplannen.
WeQuit FAQ
Wat is het verschil tussen een groepstraject en een individueel traject?
Een groep bestaat uit 6 tot 9 deelnemers en je WeQuit behandelaar. Groepssessies zijn vaak het meest effectief want in een groep leer je van elkaars ervaringen, moeilijke momenten en oplossingen. Ook kun je elkaar stimuleren en steunen. De groepen zijn wekelijks op hetzelfde tijdstip en duren 45 minuten. Je neemt deel via een online video gesprek met je camera aan.

Bij een individueel traject zijn de gesprekken alleen tussen jou en je WeQuit behandelaar. Deze sessies worden ingepland afhankelijk van je beschikbaarheid en duren 20 minuten. Je neemt deel via een online video gesprek met je camera aan, of aan de telefoon.

Mocht je een sterke voorkeur hebben voor een individueel traject, bespreek dit dan met één van onze medewerkers vóór het inplannen van je startdatum.
WeQuit FAQ
Wat wordt er besproken tijdens de intake en de sessies?
Onze behandelaren begeleiden jou gedurende het hele traject. Wij werken met een bewezen effectief stoppen-met-roken programma, namelijk Cognitieve Gedragstherapie. Dit houdt in dat je samen met de psycholoog jouw gedachten en gedragingen planmatig gaat aanpassen om zo je leven rookvrije te maken en te houden.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de intake;
- Analyseren van jouw rookgeschiedenis
- Advies over medicijnen en nicotinevervangers

Tijdens de sessies:
- Maken van een persoonlijk stopplan
- Motivatie om te stoppen met roken in kaart brengen
- Leren herkennen en omgaan met je lastige momenten
- Inzicht in je rookgedrag
- Omgaan met trek in een sigaret
- Omgaan met je rokende omgeving
- Voorbereiden op uitglijders en leren hoe je gestopt blijft in de toekomst
- Helpende gedachten om gestopt te blijven en plan voor de toekomst
- Persoonlijke tips en adviezen van je behandelaar en eventueel de groep
- Mogelijkheden van nazorg na het traject
WeQuit FAQ
Stop ik vóór of tijdens het traject met roken?
Je hoeft niet te stoppen met roken voordat je traject begint. We raden je wel aan je stopdatum ergens aan het begin van het traject te plannen. Bijvoorbeeld in of na de week van aanvang van je traject. Zo profiteer je optimaal van het programma.

Achterin het werkboek staan tips over het kiezen van je stopdatum. Het is handig om dit door te lezen direct na je aanmelding en vóór je eerste sessie begint. 
WeQuit FAQ
Wat als ik een sessie niet kan deelnemen?
Je zorgverzekeraar vergoedt het stoppen met roken programma van WeQuit als je minimaal 4 sessies hebt bijgewoond. Als je 6x aanwezig bent geweest kan je ook gebruik maken van de gartis nazorg bij WeQuit en vergroot je jouw succeskans maximaal. Mis je meer dan 2 sessies dan kan je zorgverzekeraar besluiten het niet te vergoeden en dan zijn wij genoodzaakt om de kosten van het traject bij jou in rekening te brengen.

Kun je een keer écht niet? Laat dit tijdig (24 uur van tevoren) aan je coach weten via whatsapp of via je online account op mijn.WeQuit.nl. En geef je ook aan of we de volgende sessie weer op je kunnen rekenen?
WeQuit FAQ
Kunnen sessies ingehaald worden?
Een traject vindt in de regel plaats op zes keer hetzelfde tijdstip op dezelfde dag. Een gemiste sessie kan niet worden ingehaald in een andere groep. Mocht je een sessie moeten missen, kijk dan zelf naar het thema van de week en maak je opdrachten. Mogelijk is er in de week erop nog ruimte om dit thema alsnog kort tijdens de sessie te bespreken.
WeQuit FAQ
Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben?
Als je ontevreden bent over de wijze waarop je bent ondersteund, dan gaan wij daar graag met je over in gesprek. Mocht je er niet uitkomen met je behandelaar dan kun je een klacht indienen via klachten@wequit.nl, ook dan proberen wij samen te zoeken naar een oplosssing. Ons doel is om jou op een prettige manier te ondersteunen om van je rookverslaving af te komen.
WeQuit FAQ
Wat voor nazorg bieden jullie aan?
Er zijn twee mogelijkheden om nazorg te krijgen:

Nazorg in de ´open groep´
: Wanneer jij behoefte hebt aan verdere begeleiding ter preventie van terugval of bijvoorbeeld bij een terugval, is het mogelijk onder begeleiding van een behandelaar deel te nemen aan onze ‘open groep’. Aanmelden hiervoor is mogelijk wanneer je aan alle zes de behandelsessies hebt deelgenomen. Deze open groepssessies van een half uur zijn gericht op de vaardigheden om gestopt te blijven en om bij een uitglijder het stoppen zo snel mogelijk weer op te pakken. Neem bij interesse contact op met info@wequit.nl.

Extra sessies: Indien je na je traject nog extra begeleiding wilt hebben van één van onze behandelaren, is het mogelijk om extra sessies te kopen voor 30€ per sessie (20 minuten). Dit kan ongeacht het aantal sessies dat je hebt bijgewoond tijdens jouw traject. Deze extra sessies worden niet vergoed door je verzekeraar. Tijdens de sessies kunnen thema’s herhaald worden of kun je extra steun krijgen daar waar nodig. Je kunt deze via je eigen online account inplannen op mijn.WeQuit.nl of via info@wequit.nl.
WeQuit FAQ
Wat moet ik doen als ik na mijn traject ben teruggevallen?
Dit is heel vervelend maar het kan gebeuren. Stop meteen weer en kijk weer terug in je werkboek. Bekijk je risico analyse en zelfcontrole maatregelen. Herlees je noodplan.

Leer van je uitglijder, bedenk waarom en wanneer je de terugval hebt gehad. Je kan je aanmelden voor onze open groep, neem hiervoor contact op met je behandelaar of info@wequit.nl.

Ons traject wordt 1x per kalenderjaar vergoed, dus als het nodig is kun je ook weer een traject bij ons volgen in het nieuwe jaar. Deze keer misschien met (andere) nicotinevervangende middelen en zeker met meer kennis in huis. Je leert van elke stoppoging.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we gaan door met je tot je helemaal gestopt bent!

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!