Zilveren Kruis stoppen met roken

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct
100% vergoed vanuit het basis pakket
1 op de 5 volwassenen in Nederland rookt. Dat is 15% van onze bevolking en komt neer op ruim 2,6 miljoen rokende Nederlanders. Meer dan één derde doet jaarlijks een stoppoging. Om het aantal mensen dat definitief stopt met roken te verhogen, investeren zorgverzekeraars alleen in methodes die effectief zijn. 
Als je Zilveren Kruis als zorgverzekeraar hebt en definitief wil stoppen met roken heb je geluk. Zilveren Kruis verzekert het programma van WeQuit volledig vanuit het basispakket en zonder je eigen risico aan te spreken. 

Waarom betaalt Zilveren Kruis?

Een vraag die veel rokers ons stellen, is waarom de zorgverzekeraar meebetaalt aan een behandeling. Normaliter helpt de verzekeraar toch bij gevallen waar we vrij weinig aan kunnen doen? Iets wat ons overkomt? Denk aan ziek worden of betrokken raken bij een ongeval. En roken doe je zelf.

Het antwoord is eigenlijk vrij logisch. De rokende Nederlander kost de overheid en zorgverzekeraars ontzettend veel geld op jaarbasis. Een ongezonde samenleving, bijvoorbeeld door rokers die een longziekte of andere aandoeningen krijgen, is niet goed voor de economie. Het verhoogt de ziekenhuiskosten en kan leiden tot verzuim bij betrokkenen. Dat is één van de redenen dat Zilveren Kruis het stoppen met roken stimuleert door een behandeling te vergoeden.
Een andere reden is het willen bijdragen aan een gezond Nederland. Zorgverzekeraars vragen niet meer alleen om een maandelijkse bijdrage, zij sporen hun klanten tregenwoordig steeds vaker aan om te werken aan hun gezondheid. Verschillende verzekeraars hebben eigen gezondheids apps die je motiveren meer te bewegen en gezonder te leven.

Zilveren Kruis betaalt het stoppen met roken programma van WeQuit om ervoor te zorgen dat jij gezonder wordt. Het is een tegemoetkoming om jou verder te helpen. Nu aan jou om te beslissen op welke manier je gaat stoppen met roken. 
Een rookvrij leven Meld je gratis aan!
Niet meer aan die sigaretten hoeven denken, geen geld meer kwijt zijn aan tabak en je gezondheid weer bovenaan je prioriteitenlijst hebben staan. Hoe heerlijk is het om weer een trap op te kunnen lopen zonder buiten adem te zijn. Te weten dat je gezond bezig bent en dat de kans op nare ziektes met de dag kleiner wordt. 
Stoppen met roken door het stoppen met roken programma heeft zó veel voordelen. Je gaat er qua uiterlijk op vooruit, je lichaam wordt weer gezond en sterker, je bent vrolijker en financieel scheelt het in sommige gevallen honderden euro’s op jaarbasis. 

Schadelijke stoffen

Eigenlijk weet iedereen het wel: roken is ongezond. Het inademen van alle slechte stoffen tast niet alleen de longen aan, ook de bloedcirculatie, de hersenen en tal van andere lichaamsprocessen lijden eronder. Een roker leeft gemiddeld 5 tot 10 jaar korter dan een niet-rokend persoon.

Teer is bijvoorbeeld een kleverige stof die zich nestelt zich in de trilhaartjes, welke zich in onze neus en longen bevinden. Deze haartjes zorgen ervoor dat afval kan worden afgevoerd. Door het teer is dit onmogelijk, wat uiteindelijk resulteert in een rokershoestje. De roker moet namelijk zelf het vuil omhoog hoesten. Niet al het vuil kan worden weggewerkt, een deel blijft in het lichaam.

Koolmonoxide

"CO" is een stof die vrijkomt wanneer tabak verbrand. Vanaf het moment dat jij de sigaret aansteekt komt er koolmonoxide vrij. Het bloed krijgt door deze stof te weinig zuurstof, hier hebben het hart en andere lichaamsdelen onder te lijden. Koolmonoxide is de reden dat veel rokers een slechte conditie hebben. Ook kunnen vet en kalk gemakkelijker in de bloedbanen terechtkomen, deze kunnen verstopt raken waardoor het hart meer werk moet verzetten om bloed rond te pompen.

Nicotine

Waar teer en koolmonoxide vooral zorgen voor lichamelijke klachten, brengt nicotine ook mentale problemen met zich mee. En daardoor is de cirkel rond: roken zorgt voor een fysiek en mentaal ongezond lichaam. Door de nicotine, welke ontzettend snel in het bloed wordt opgenomen, kun je al na anderhalf uur weer hunkeren naar een sigaret.

Het verhoogt de adrenaline tijdelijk en laat het hart sneller kloppen. Rokers kunnen daardoor vaak in de ochtend ook zo genieten van de sigaret. Zij zijn op zoek naar een adrenaline kick. Wanneer men niet in de mogelijkheid is om te roken zal de nicotine ervoor zorgen dat diegene chagrijnig en onrustig wordt. Pas wanneer er weer wordt gerookt is diegene weer rustig.

Waarom hulp aanvragen?

Een stoppoging ondernemen kan ontzettend zwaar zijn. Je wordt blootgesteld aan verschillende ontwenningsverschijnselen, weet soms niet wat je met jezelf aan moet en een stok achter de deur heb je vaak ook niet. Misschien een van je ouders of je partner die zegt ‘kom op, hou vol’. Maar meer hebben velen niet. Hoe fijn is het als je terug kan vallen op een professional? Iemand die gespecialiseerd is in verslavingen zoals roken? Dat verhoogt de kans op slagen enorm. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en weten hoe het brein werkt wanneer er een stoppoging wordt ondernomen. Zij kunnen je antwoord geven op alle vragen, dat maakt samen met Zilveren Kruis stoppen met roken zo effectief.

Kies jij voor WeQuit? Dan zorgen onze professionals ervoor dat je direct geholpen wordt. Bij vragen over hoe je lichaam reageert op de stoppoging tot het bespreken van moeilijke momenten. De psychologen van WeQuit geven je handvaten waardoor jij in het vervolg gemakkelijker met tegenslagen om kunt gaan. Wil je meer weten over onze methode?

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!