Hoe het werkt

Stoppen met roken

De methode

Waarom WeQuit werkt

De psychologen van WeQuit weten alles van gedragsverandering. En dan vooral gedragsverandering bij stoppen met roken. We hebben op basis van deze kennis een effectief traject samengesteld. Om het makkelijk te maken, bestaat het traject uit drie fases.

b

1. Persoonlijk stopplan

Je krijgt vooraf een individuele telefonische intake waarbij je je rookgeschiedenis en het verdere verloop van het programma bespreekt. Ook bespreken we de mogelijkheid van nicotinevervangende middelen (bijvoorbeeld pleisters en zuigtabletten). Deze ondersteunen je bij het stapsgewijs afbouwen van je afhankelijkheid van nicotine. Daarnaast bespreken we ook de mogelijkheden van medicatie (bijvoorbeeld Champix) tijdens je traject.

Het voordeel van deze middelen is dat je in de eerste fase van het gestopt zijn weinig ontwenning ervaart en daardoor goed kunt oefenen met nieuw gedrag. Deze middelen worden door vrijwel alle zorgverzekeraars 100% vergoed in combinatie met ons traject.

Begeleid stoppen

Na de intake kom je zes keer op vaste tijden samen in een videogesprek (individueel of in kleine groepjes) onder begeleiding van een psycholoog. Voor de videogesprekken heb je een smartphone en stabiel internet nodig. Indien niet mogelijk is krijg je individuele telefonische coaching. Tijdens deze sessies staat niet alleen het stoppen centraal maar juist het gestopt blijven op de lange termijn. Je bespreekt je stopplan, de moeilijke momenten, gedachtekronkels, omgaan met trek en we geven je daarbij meer inzicht in je gedrag. Ook besteden we aandacht aan wat je kunt doen bij terugval. Zo leer je genieten van een rookvrij leven.

]

Gestopt blijven

Na de zes online bijeenkomsten is het traject afgerond. Zes en twaalf maanden na je stopdatum is er nog een individueel contactmoment om te kijken hoe het je vergaat en je indien nodig te ondersteunen.

Door alle fases te doorlopen vergroot je je kans om langdurig gestopt te blijven aanzienlijk en maak je het stoppen makkelijker en leuker!

Zo ziet een stoppen met roken bijeenkomst eruit. Samen is het leuker en makkelijker!

Start direct

100% vergoed

Vanuit huis

2500+ gestopt

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.