Veel gestelde vragen

WeQuit FAQ
Waarom is het moeilijk om te stoppen met roken?
Roken is een verslaving die niet erg belemmerend is in het dagelijks leven. Je kan gewoon werken en andere dingen doen. Met een verslaving aan alcohol of harddrugs is dat veel moeilijker. Toch is nicotine zeer verslavend. Daar kan je last van hebben en dat zijn de ergste dagen om te stoppen met roken. Roken is een van de moeilijkste verslavingen om mee te stoppen. Daarom is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen als je wilt stoppen met roken.
WeQuit FAQ
Waarom zou ik stoppen met roken?
De voordelen van stoppen met roken zijn:

- een langer en gezonder leven door minder kans op ziekten
- je houdt geld over
- beter seksleven en verhoogde vruchtbaarheid
- betere conditie
- mooiere huid en haren
- minder verkleurde tanden en gezonder tandvlees & gebit
- frisse adem en geur
- minder stress (om sigaretten)
betere smaak en geur
- gezonder voor inwonende kinderen
- gezonder voor inwonende huisdieren
- goed voorbeeld voor kinderen en je omgeving
- beter voorbereid voor een operatie
- veel sneller herstel na een operatie
WeQuit FAQ
Wat zijn de risico’s van roken?
Roken brengt heel veel risico’s met zich mee. Roken is levensbedreigend omdat je veel meer kans hebt op ziektes als hartaandoeningen en kanker (aan longen, maag, alvleesklier, nier, dikke darm, rectum, blaas, slokdarm, mond, keel of strottenhoofd). Rokers hebben ook grotere kans op acute myeloïde leukemie (bloedkanker) en longontsteking. 1 op de 2 rokers sterft door de gevolgen van roken.

Ook kan je na een COVID-infectie veel ernstiger ziek worden als je rookt. Bij zwangere vrouwen is de kans op een miskraam of een laag geboortegewicht groot. Roken is ook in verband gebracht met een grotere kans op wiegendood.  De lijst met ziektes door roken is nog veel langer. 
WeQuit FAQ
Is het slim om ‘cold turkey’ te stoppen met roken?
Ja, stoppen is beter dan afbouwen! Met afbouwen blijft de nicotine namelijk jouw brein aanspreken en blijft de verslaving in stand. Daarom werkt het niet. Om die afhankelijkheid te doorbreken moet je brein op een nieuwe manier gaan werken en daarom kan je samen met anderen stoppen, met hulp van specialisten, en met gebruik van nicotinevervangende middelen zoals pleisters en / of zuigtabletten. Zo kan het roken voorgoed uit je systeem worden gehaald. Dat duurt alles bij elkaar gemiddeld 3 maanden. 
WeQuit FAQ
Hoe weet ik dat ik niet meer verslaafd ben aan nicotine?
Hoe langer je niet rookt, hoe minder je behoefte wordt om te roken. Toch blijven er vaak momenten waarbij de roker in jou naar boven komt. Daarom leren we je vaardigheden om je voor te bereiden op dit soort momenten. 
WeQuit FAQ
Kom ik aan als ik stop met roken?
Nicotine remt je eetlust. Daarom vrezen mensen dat ze aankomen als ze stoppen met roken. Toch staat niet vast dat je gewicht toeneemt: de meeste rokers komen gemiddeld 2 kg aan nadat ze gestopt zijn. Je eetlust kan toenemen, maar je proeft je eten ook beter. Na een tijdje past je stofwisseling zich aan en binnen een jaar zijn de meeste mensen weer terug op hun oude gewicht. 
WeQuit FAQ
Ik sta elke ochtend op met een sigaret. Wat kan ik daaraan doen?
De ochtendroutine is waarschijnlijk een van de moeilijke momenten van de dag. Je WeQuit behandelaar neemt alle moeilijke momenten met jou door en geeft tips hoe hier mee om te gaan. Daarmee heb je een persoonlijk plan om deze routine te doorbreken.
WeQuit FAQ
Ik rook als ik drink. Moet ik ook stoppen met drinken?
Het beste is om de eerste drie maanden na je stopdatum minder of geen alcohol te drinken. Alcohol haalt remmingen weg en dan kan je dus weer naar een sigaret grijpen. Houd daar rekening mee! Drink veel water, thee en andere niet-alcoholische dranken als je stopt met roken.
WeQuit FAQ
I am an expat and only speak English. Can I participate too?
Of course you can! We have English courses as well, so do sign up. 
WeQuit FAQ
Is een E-sigaret een goed alternatief om te stoppen?
Er is geen goed bewijs dat de e-sigaret (verdamping nicotinevloeistof) een effectief en veilig hulpmiddel is bij de behandeling van tabaksverslaving. Wel houdt de e-sigaret het rookgedrag in stand; we raden dit dus niet aan. Wil je meer weten over de nadelen van een e-sigaret? Kijk dan hier https://www.rokeninfo.nl/professionals/tabaksproducten/e-sigaret
WeQuit FAQ
Als ik stop met andere middelen zoals alcohol of cannabis, is het dan niet nog moeilijker om ook te stoppen met roken?
Onderzoek toont aan dat stoppen met roken niet nadelig is voor de behandeling van alcohol- of drugsverslavingen. Sterker nog: stoppen met roken heeft juist een positief effect! De kans om jouw alcohol- of cannabisgebruik te doorbreken neemt met 25% toe als je ook stopt met roken. Omdat je overal mee stopt, pak je de verslaving in de kern aan. 
WeQuit FAQ
Kan ik ook minderen met roken, in plaats van stoppen?
Af en toe roken houdt je verslaving actief. Om te stoppen met roken moet je je brein niet meer aanspreken met nicotine en rookgedrag. Om te stoppen zal je de sigaret moeten doven en het roken helemaal moeten laten, dus helemaal niet meer roken (in plaats van minderen).
WeQuit FAQ
Er wordt gerookt door mensen om me heen, wat nu?
Hoe meer mensen in jouw omgeving wél blijven roken, hoe lastiger voor jou om succesvol te stoppen. Jij wordt namelijk door hen steeds weer geconfronteerd aan de nicotine verslaving en er blijft tabak bij jou in de buurt. Zonder rokers of tabaksproducten bij jou in de buurt kom jij niet meer in de verleiding om toch weer een sigaret mee te roken.

Uiteraard besteden we tijdens de sessies aandacht aan het weigeren van een sigaret. Tegen iedereen hardop uitspreken dat je gestopt bent helpt ook enorm. Het is bevestigend voor jezelf ("verandertaal") en men zal je minder snel een sigaret aanbieden of mee naar buiten vragen.

Omdat wij streven naar een rookvrije wereld, geven wij bij de start, tijdens en na het traject, ook aandacht aan jouw rokende omgeving en wat jij hieraan kan doen. Samen stoppen vergroot de kans om gestopt te blijven. Misschien inspireer jij je omgeving wel om ook te stoppen met roken. Zo zal jouw én hun slagingskans automatisch toenemen.


WeQuit FAQ
Ik ben zwanger en wil stoppen. Ben ik bij jullie aan het juiste adres of moet ik eerst naar de huisarts?
Heel goed dat je ondersteuning wilt bij het stoppen met roken. Wij helpen je hier graag bij. Je hoeft niet eerst naar de huisarts.

De voordelen van stoppen met roken bij zwangerschap zijn:
- minder risico op een miskraam of vroeggeboorte
- minder risico op aangeboren afwijkingen bij je baby
- minder risico op groeiachterstand bij je baby
- een betere conditie tijdens je zwangerschap

Het advies is om zonder gebruik van nicotinevervangende middelen (NVM) te stoppen. Als je dit wel wil gebruiken, raden wij aan om dit onder strikte begeleiding van een arts te doen. Kijk hier voor meer informatie over NVM en zwangerschap.
WeQuit FAQ
Hoe weet ik of de methode betrouwbaar en van goede kwaliteit is?
Ons stoppen-met-roken programma is opgenomen in het landelijke Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Hier worden alleen bewezen effectieve therapieën (ook wel ‘interventies’ genoemd) toegelaten. Wij zijn verplicht om aan kwaliteitseisen te voldoen en te werken volgens de landelijke normen voor stoppen met roken begeleiding. Verder werken we uitsluitend met ervaren hoger opgeleide behandelaars. 
WeQuit FAQ
Hoeveel mensen zitten er in een groep?
Een groep bestaat uit 6 tot 8 cursisten. Je leert van elkaars ervaringen, moeilijke momenten en oplossingen. Ook kun je elkaar steunen. Bij een individueel traject zijn de gesprekken alleen tussen jou en je coach.
WeQuit FAQ
Wat heb ik nodig om mee te doen?
Je kunt in principe met elk type computer, laptop, tablet of smartphone die een camera heeft meedoen. Als je dat niet hebt is een individueel traject per telefoon ook mogelijk. Per mail krijg je uitleg over hoe alles werkt. Het is eenvoudig, het wijst zich vanzelf in de mail. Als je er niet uitkomt, dan kun je ons bellen. 
WeQuit FAQ
Wat wordt er tijdens de cursus zoal besproken?
Onze behandelaren begeleiden jou gedurende het hele traject. Wij werken met een bewezen effectief stoppen-met-roken programma, namelijk Cognitieve Gedragstherapie. Dit houdt in dat je samen met de psycholoog jouw gedachten en gedragingen planmatig gaat aanpassen om zo je rookvrije leven te starten. De volgende onderwerpen komen aan bod;

- Voordelen van stoppen op lange en korte termijn
- Advies over medicijnen en nicotinevervangers
- Elkaar steunen bij het stoppen
- Omgaan met trek in een sigaret
- Gestopt blijven in de toekomst
- Persoonlijke tips en adviezen
- Jouw rokende omgeving
WeQuit FAQ
Kan ik op ieder tijdstip deelnemen?
De groepen van WeQuit vinden plaats tussen 9:00 en 22:00, ook in de weekenden. Bespreek tijdens de intake je voorkeuren zodat we je op een door jou gewenst tijdstip kunnen inplannen.
WeQuit FAQ
Moet ik gestopt zijn voordat het traject begint?
Nee. Je hoeft niet te stoppen voorafgaand aan het traject. We raden je wel aan je stopdatum ergens aan het begin van het traject te plannen. Bijvoorbeeld in de week voor of na de aanvang van het traject. Zo profiteer je optimaal van het traject.
WeQuit FAQ
Ik wil liever individueel deelnemen, kan dat?
Een groepsbehandeling is het meest effectief. Door samen te stoppen, leer je van elkaar en stimuleer je elkaar bij het volhouden van een rookvrij leven. Mocht je desondanks toch individueel willen deelnemen, bespreek dit dan tijdens de intake.
WeQuit FAQ
Hoeveel sessies mag ik missen?
Je zorgverzekeraar vergoedt het stoppen met roken programma van WeQuit als je minimaal 4 sessies hebt bijgewoond. Als  je 6x aanwezig bent geweest kan je ook gebruik maken van de nazorg bij WeQuit en vergroot je jouw succeskans maximaal. Mis je meer dan 2 sessies dan kan je zorgverzekeraar besluiten het niet te vergoeden en kunnen we de kosten bij jou in rekening brengen.
WeQuit FAQ
Kan ik een sessie inhalen?
Een traject vindt in de regel plaats op zes keer hetzelfde tijdstip op dezelfde dag. Een gemiste sessie kan niet worden ingehaald in een andere groep. Mocht je een sessie moeten missen, kijk dan zelf naar het thema van de week en kijk of er in de week erop ruimte is dit thema alsnog kort in de groep te bespreken.
WeQuit FAQ
Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben?
Als je ontevreden bent over de wijze waarop je bent ondersteund, dan gaan wij daar graag met je over in gesprek. Mocht je er niet uitkomen met je behandelaar dan kun je een klacht indienen via klachten@wequit.nl
WeQuit FAQ
Ik ben na mijn traject teruggevallen, wat nu?
Dit is heel vervelend maar kan gebeuren. Stop meteen weer en kijk weer terug in je werkboek. Bekijk je risico analyse en zelfcontrole maatregelen. Herlees je noodplan.

Leer van je uitglijder, waarom en wanneer je de terugval hebt gehad! Je kan ook meedoen aan onze open groep, neem hiervoor contact op met je behandelaar. Ons traject wordt 1x per kalenderjaar vergoed, dus als het nodig is kun je ook weer een traject bij ons volgen in het nieuwe jaar. Deze keer misschien met (andere) nicotine vervangende middelen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we gaan door tot je helemaal gestopt bent!
WeQuit FAQ
Welke hulpmiddelen werken het beste bij stoppen met roken?
Uit onderzoek blijkt dat de kans op succes bij stoppen met roken het grootst is door begeleiding te krijgen -zoals het traject van WeQuit- samen met Nicotinevervangende Middelen (NVM) of medicatie. Dat geldt voor mensen die:

- minder dan 10 sigaretten per dag roken en medicatie wensen;
- 10 of meer sigaretten per dag roken;
- mensen die eerder een stoppoging hebben gedaan

Het gebruik van NVM heeft de voorkeur omdat deze minder bijwerkingen veroorzaken. 
WeQuit FAQ
Welke nicotinevervangende middelen zijn er?
Nicotinevervangende middelen zijn er in de vorm van;

- pleisters
- kauwgom
- zuigtabletten
- spray
- inhalator

Ze zijn effectief en goed te doseren, zowel in het begin als je stopt met roken als wanneer je al even gestopt bent. Zorgverzekeraars vergoeden deze middelen als je stopt met roken in combinatie met het traject van WeQuit.
WeQuit FAQ
Zijn nicotinevervangende middelen iets voor mij?
Een combinatie van twee NVM (bijvoorbeeld pleisters en zuigtabletten) is het meest effectief en raden wij daarom aan. Tijdens de intake bespreken we de mogelijkheid om NVM te gebruiken bij het stoppen met roken. Ook geven we je tips waarop je moet te letten bij het gebruik van NVM.

In principe zijn NVM voor iedereen geschikt. Ook voor zwangere vrouwen (onder begeleiding van je arts), jongeren en mensen met een andere verslaving naast hun tabaksverslaving. Ook kun je NVM in principe blijven gebruiken bij de meeste psychische en lichamelijke aandoeningen. Als je hierover vragen hebt, raadpleeg dan altijd je psycholoog of behandelend (huis)arts.
WeQuit FAQ
Hebben nicotinevervangende middelen bijwerkingen?
Het komt voor dat mensen huidirritaties krijgen na gebruik van nicotinepleisters. Daarnaast kun je overgevoeligheid voor uv-licht, duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn ervaren. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter van je nicotinevervangende middelen en raadpleeg je (huis)arts als je twijfelt of als klachten aanhouden, of als je medicatie zoals antipsychotica (bijv. olanzapine en clozapine) gebruikt.

Tijdens de sessies kan je coach je tips geven om deze bijwerkingen te voorkomen.
WeQuit FAQ
Ik heb mijn nicotinevervangende middelen (NVM) / medicatie nog niet ontvangen en mijn traject start al. Kan ik het traject beter verzetten?
Nee, bij de eerste sessie ga je de stopdatum definitief maken. Dus er is nog wat speling. Eén van onze behandelaren naamt na de voltooïng van je aanmelding contact met je op (via een anoniem telefoonnummer). Zij zal dan een rookanalyse met je doen en indien gewenst, hulpmiddelen zoals pleister of zuigtabletten of medicatie aanvragen voor je.

Wanneer je 2 tot 3 werkdagen na dit telefoongesprek nog geen hulpmiddelen hebt ontvangen thuis, neem dan even contact op metde Nationale apotheek (029 776 0080) om te vragen wanneer ze de nicotine vervangende middelen zullen bezorgen. Er is in ieder geval geen reden om je behandeling uit te stellen. 
WeQuit FAQ
Wanneer wordt mijn medicatie / NVM geleverd?
WeQuit is verantwoordelijk voor het gedragsmatige traject (de online sessies) en je huisarts / zorgapotheek voor de medicatie. WeQuit heeft geen inzage in het dossier of de werkwijze van je apotheek.
Bij vragen omtrent de levering van je aangevraagde medicatie adviseren wij om eerst contact op te nemen met je huisarts / zorgapotheek.
Bij vragen omtrent de levering van je aangevraagde NVM kun je contact opnemen met de Nationale Apotheek: 029 776 0080 
WeQuit FAQ
Hoe werken nicotinepleisters in combinatie met het traject?
Door te roken krijg je nicotine binnen: je bouwt een nicotinespiegel op. Dat betekent dat je een bepaalde hoeveelheid nicotine in je bloed hebt. Als de hoeveelheid nicotine daalt, krijg je ontwenningsverschijnselen.

Terwijl je tijdens de sessies en je huiswerk werkt aan gedragsverandering, zorgen de nicotinepleisters voor een continue afgifte van nicotine zodat je minder ontwenningsverschijnselen ervaart. Je kunt zo je nicotinespiegel in kleine stapjes afbouwen zonder dat je veel last hebt van ontwenning en terwijl je je gewoontes aanpakt.

Zonodig kun je naast de pleisters ook nog een zuigtabletje (of kauwgom of spray) gebruiken. Dit zijn snelwerkende nicotinevervangers waarmee je direct 1 of 2 mg nicotine inneemt.
WeQuit FAQ
Nicotinepleisters werken bij mij niet! Wat nu?
Veel rokers hebben zelf al eens nicotinevervangende middelen geprobeerd zonder succes. Uit onderzoek blijkt dat het succes van nicotinevervangende middelen zonder therapie (zoals in een traject van WeQuit) niet effectief is. Ook worden pleisters soms niet goed gebruikt of verkeerd gedoseerd. Lees daarom altijd goed de bijsluiter en overleg met je coach of je huisarts als je vragen hebt.
WeQuit FAQ
Welke dosering van pleisters heb ik nodig?
De dosering van pleisters is afhankelijk van het merk pleisters dat je van je apotheek krijgt en van andere persoonlijke factoren. Hieronder staat de meest gebruikte dosering:

10 of meer sigaretten per dag
Als je meer dan tien sigaretten per dag rookt, maak je gebruik van de hoogste dosering nicotinepleisters. Deze bevat 21 mg per pleister die je 24 uur op hebt. In de meeste gevallen bouw je dit na 6 weken af naar 14 mg per 24 uur en de laatste 2 weken gebruik je 7 mg per 24 uur.

9 of minder sigaretten per dag
Als je minder dan 10 sigaretten per dag rookt, worden er soms ook nicotinevervangende middelen ingezet. De dosis is erg afhankelijk van verschillende factoren en wordt besproken tijdens de intake en eerste sessie.

Kijk hier voor de precieze dosering en informatie.


WeQuit FAQ
Wanneer plak ik mijn pleister op?
Het duurt even voor de nicotine aan je lichaam wordt afgegeven. Als je in de ochtend rookte, plak je de pleister het beste voor het slapen gaan al op. Zo heb je in de ochtend al een nicotinespiegel opgebouwd en heb je minder trek als je wakker wordt.
WeQuit FAQ
Moet ik de nicotine pleisters ook ’s nachts gebruiken?
Ja, je draagt een pleister 24 uur per dag. Als je er onrustig van slaapt is het handig de pleister af te doen en bij het wakker worden een nieuwe op te plakken. 
WeQuit FAQ
Mijn nicotinepleister valt telkens af
Plak je pleisters altijd op een schone en droge huid (zonder creme). Dat voorkomt dat de pleister eraf valt.
WeQuit FAQ
Ik heb een geïrriteerde huid door de nicotinepleister
Zorg dat je de pleister telkens op een andere plek plakt. Dit voorkomt huidirritatie. Mocht je toch irritatie houden, neem dan contact met je huisarts op. Misschien heb je minder irritatie bij een ander merk pleister.
WeQuit FAQ
Hoeveel zuigtabletten mag ik nemen?
Dit is voor iedereen heel erg verschillend: de dosering van zuigtabletten kan verschillen en is afhankelijk van je zorgapotheek (en het merk tabletten ) en eventuele andere persoonlijke factoren.

Kijk hier voor de precieze dosering en informatie.


WeQuit FAQ
Wanneer mag ik geen nicotinepleisters of andere nicotinevervangende middelen gebruiken?
Ben je onder behandeling van een cardioloog, heb je last van hartfalen, of gebruik je antipsychotica? Neem dan eerst contact op met je huisarts of specialist voordat je nicotinevervangende middelen gebruikt.

Kijk hier voor een compleet  overzicht rondom het wel of niet gebruiken (contra indicaties) van Nicotine Vervangende Middelen.


WeQuit FAQ
Wanneer gebruik je medicatie en wanneer Nicotine Vervangende Middelen (NVM)?
Niet-medicamenteuze hulpmiddelen zoals nicotinevervangende middelen (NVM) hebben de voorkeur als iemand wil stoppen met roken. Medicamenteuze ondersteuning wordt overwogen wanneer je meer dan 10 sigaretten per dag rookt, of als je expliciet medicatie wenst. Eerste keus zijn nicotinevervangende middelen (NVM), voornamelijk omdat deze minder bijwerkingen hebben.

Combinaties van verschillende NVM zijn mogelijk (bijvoorbeeld pleisters en zuigtabletten). Bij onvoldoende effect hiervan of op wens van de deelnemer komen als tweede keus medicatie zoals bupoprion (Zyban) of nortriptyline in aanmerking.

Altijd geldt: als je echt wilt stoppen met roken is de kans op succes het grootst bij een combinatie van NVM of medicate  plus een stoppen met roken programma zoals WeQuit.
WeQuit FAQ
Hoe werken medicatie zoals bupropion (Zyban), nortriptyline en varenicline (Champix) om te stoppen met roken?
Deze medicatie (oorspronkelijk geregistreerd als antidepressivum, maar later ook als medicijn voor stoppen met roken) zorgt dat de trek in een sigaret verdwijnt.

Deze medicamenten hebben wat meer kans op bijwerkingen en kunnen in bepaalde gevallen niet gebruikt worden. Daarom heeft gebruik van nicotine vervangende middelen vaak de voorkeur.

We raden je aan een afspraak met je (huis)arts te maken om behandeling met dit soort medicijnen naast je therapie te bespreken.

NB:
1. Alle Champix-tabletten zijn (in principe tijdelijk) van de markt gehaald. De concentratie van een schadelijke stof in Champix (nitrosamine) is hoger dan aanvaardbaar, zonder dat gebruikers risico zouden lopen, stelt men. De KNMP (organisatie van apothekers) formuleert het als volgt: “Analyseresultaten hebben uitgewezen dat de N-nitroso-varenicline-niveau’s in alle Nederlandse verpakkingen het Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) niveau overschrijden. N-nitroso-varenicline is een nitrosamine. Nitrosamines worden geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkende stoffen bij de mens. Op basis van de beschikbare gegevens is er geen direct gezondheidsrisico voor patiënten die Champix nu gebruiken.“ Niet duidelijk is of en wanneer Champix weer beschikbaar zal zijn.
2. Bupropion (Zyban) is tijdelijk niet leverbaar. Alternatieven zijn:
- Cytisine (Decigatan)
- Nortriptyline (Nortrilen)

Meer informatie over stoppen met roken medicatie kun je vinden op de website van de Nationale apotheek.


WeQuit FAQ
Wat is Decigatan - Cytisine ?
Van de stof cytisine, ook wel bekend onder de merknaam Decigatan, is bekend dat dit ook effectief kan zijn bij stoppen met roken. Het is in Nederland geregistreerd als medicijn vanaf 1 maart 2022 en is vanaf 20 september 2022 op recept van je (huis)arts verkrijgbaar. Cytisine is een natuurlijke variant van varenicline (Champix). De werking van cytisine kan daarmee vergeleken worden. 
WeQuit FAQ
Nieuws over Varenicline (Champix)
Alle Champix-tabletten zijn (in principe tijdelijk) van de markt gehaald. De concentratie van een schadelijke stof in Champix (nitrosamine) is hoger dan aanvaardbaar, zonder dat gebruikers risico zouden lopen, stelt men. De KNMP (organisatie van apothekers) formuleert het als volgt: “Analyseresultaten hebben uitgewezen dat de N-nitroso-varenicline-niveau’s in alle Nederlandse verpakkingen het Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) niveau overschrijden. N-nitroso-varenicline is een nitrosamine. Nitrosamines worden geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkende stoffen bij de mens. Op basis van de beschikbare gegevens is er geen direct gezondheidsrisico voor patiënten die Champix nu gebruiken.“ Niet duidelijk is of en wanneer Champix weer beschikbaar zal zijn.
WeQuit FAQ
Wordt het traject van WeQuit vergoed?
Omdat wij een beproefde methode gebruiken om jouw rookgedrag te veranderen, hebben wij het vertrouwen van alle verzekeraars, die ons traject en eventuele nicotinevervangende middelen / medicatie 100% vergoeden. Dit traject is dus helemaal gratis voor jou.
Wij declareren direct bij de zorgverzekeraar. Jij hoeft dus niks te betalen of te declareren.

WeQuit FAQ
Wat als ik dit kalenderjaar al een stoppen met roken programma heb gevolgd?
Je zorgverzekering vergoedt maximaal 1 keer per jaar een stoppen-met-roken programma.  Je mag natuurlijk wel een tweede keer meedoen in het hetzelfde kalenderjaar, alleen dan ontvang je voor de tweede keer een factuur die moet je zelf betalen. 
WeQuit FAQ
Wordt de medicatie / nicotinevervangende middelen ook vergoed?
Medicatie en NVM worden alleen door je zorgverzekering vergoed wanneer je het combineert met een stoppen-met-roken programma zoals van WeQuit.
Omdat wij een beproefde methode gebruiken om jouw rookgedrag te veranderen, hebben wij het vertrouwen van alle verzekeraars, die ons traject en de nicotinevervangende middelen / medicatie 100% vergoeden. Dit traject is dus helemaal gratis voor jou.
Wij declareren direct bij de zorgverzekeraar. Jij hoeft dus niks te betalen of te declareren.
WeQuit FAQ
Mijn verzekeraar staat er niet tussen.
Alle verzekeraars vergoeden het WeQuit traject. Mocht je verzekeraar toch niet tussen deze lijst staan, check dan even de website van je zorgverzekering. Zo ben je altijd zeker van de mogelijkheden en de vergoeding. Mocht je er niet uitkomen, neem dan even contact met ons op. Je kunt ervan uitgaan dat ook jouw zorgverzekeraar ons traject met daarbij de eventuele medicatie of nicotive vervangende middelen, 100% vergoed zonder je eigen risico aan te spreken.
Wij declareren direct bij de zorgverzekeraar. Jij hoeft dus niks te betalen of te declareren.


WeQuit FAQ
Moet ik het traject eerst vooruit betalen?
Wij declareren direct bij de zorgverzekeraar. Jij hoeft dus niks te betalen of te declareren. Wij regelen alles.
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt tijdens traject
94% stopt tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
WeQuit logo
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!