Ook dit jaar gaat Stoptober van start, 1 oktober gaan mensen de uitdaging aan om 30 dagen niet te roken. Het moment van het jaar om te stoppen met roken. Samen met nog duizenden andere Nederlanders kan jij de uitdaging aangaan om nu echt te stoppen met roken. 

WeQuit helpt je hier graag bij. Tijdens deze maand hebben we extra groepen en behandelaars beschikbaar om iedereen die wilt te kunnen helpen. Zo kun je zo snel mogelijk aan de slag. Doe jij ook mee? 

Stoptober 

Stoppen blijft altijd een uitdaging, maar door het samen te doen krijg je een groepsgevoel dat je dit samen aankan. Je stopt niet alleen samen met de groep van je stoptraject maar ook met duizenden andere Nederlanders, samen gaan jullie deze uitdaging aan. 

Ongeveer een kwart van alle Nederlanders ouder dan 18 jaar rookt, dat zijn ongeveer 3 miljoen mensen. Veel van deze rokers zouden graag willen stoppen maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken of waar ze moeten beginnen. Toch doen elk jaar ongeveer 1 miljoen mensen een poging om te stoppen met roken. Helaas slaagt daarvan nog geen 10% zonder hulp. 

Je kan de slaagkans van je stoppoging aanzienlijk vergroten door een combinatie van nicotinevervangende middelen als professionele begeleiding te gebruiken. Omdat deze begeleiding wetenschappelijk bewezen is om te helpen vergoeden zorgverzekeraars deze begeleiding. 

Is het nog geen 1 oktober maar heb je wel al besloten om te gaan stoppen? Dan heb je nog even de tijd om je hiervoor goed voor te bereiden. Zo kan je de avond voordat je gaat stoppen alle sigaretten weggooien en de aanstekers uit het zicht leggen. Hierdoor kom je minder in de verleiding om een sigaret te pakken. 

 

Stoppen samen met WeQuit

Samen stoppen met WeQuit zorgt ervoor dat jij de persoonlijke begeleiding krijgt die je nodig hebt om je slagingskans zo hoog mogelijk te maken. Door de persoonlijke begeleiding weet je zeker dat je er alles aan doet om je stoppoging zo succesvol mogelijk te maken.

Tijdens de begeleiding bespreken we alle kanten van het stoppen met roken. Van de voor- en nadelen tot tips om gestopt te blijven. Zo kan jij met alle kennis op zak de uitdaging van het gestopt blijven aan en weet je wat je moet doen op de momenten dat het lastig wordt. 

Want ook met begeleiding en nicotinevervangende middelen kan het zijn dat je af en toe lastige momenten krijgt waar je mee om moet gaan. Het blijft een verslaving waar je mee wilt stoppen maar met de persoonlijke begeleiding vergroot je jouw kansen om te stoppen.

Waar wacht je nog op en zet vandaag nog de eerste stap!