100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Hoe schadelijk is roken?

Hoe schadelijk is roken?
Iedereen weet dat roken schadelijk is voor je gezondheid, maar hoe schadelijk is het nu precies?
Roken heeft een negatief effect op je gezondheid, hoe langer en hoe meer je rookt hoe groter de kans op gezondheidsproblemen. Door te stoppen met roken verlaag je deze kans bijna direct.
 
Roken is zeer verslavend, het is niet gemakkelijk om hier zomaar mee te stoppen. Maar laat dit je niet tegenhouden. Door  te stoppen bij WeQuit heb je professionele begeleiding om zo jouw slagingskans te vergroten. 
Gezondheidsrisico’s door roken
Er zijn veel verschillende gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door roken. Denk hierbij aan kanker, longziekten, oogziekten en hart- en vaatziekten. In tabaksrook zitten namelijk duizenden verschillende chemische stoffen, waarvan er minstens 70 kankerverwekkend zijn. Door te roken verhoog je trouwens niet alleen de kans op longkanker maar ook de kans op vele andere soorten kanker.

Er zijn nog veel meer gevolgen voor je gezondheid als je rookt. Zo verslechtert roken je gebit, gaat de genezing van wonden slechter, vergroot het de kans op alzheimer, diabetes, reuma en de ziekte van Crohn. Roken heeft dus heel veel negatieve gevolgen voor je gezondheid. Maar het is altijd mogelijk om het tij te keren. Deze risico’s nemen namelijk direct weer af wanneer je stopt met roken.
 
Jaarlijks overlijden er meer mensen aan de gevolgen van roken dan aan drank, drugs, misdaad en verkeersongelukken bij elkaar. Gemiddeld sterft een roker 10 jaar eerder dan een niet-roker. 
Samen stoppen met WeQuit
De behandelaren van WeQuit staan voor jou klaar om je te begeleiden in het stoppen met roken proces en te zorgen dat je het volhoudt.
 
Waar begin je? Hoe ga je om met ontwenningsverschijnselen? Helpen nicotinevervangende middelen? Of wat doe je bij een terugval? Dit zijn allemaal dingen waar je tegenaan kan lopen als je wilt stoppen met roken. Door de ervaring van onze behandelaars voorkom jij de meest gemaakte fouten en kan je jouw persoonlijke stopplan volgen.

Tijdens de begeleiding staat niet alleen het stoppen centraal, maar ook gestopt blijven. Zo kan je blijven genieten van een rookvrij leven. Door een persoonlijke intake krijg je een plan dat perfect bij jou aansluit. Hierdoor vergroot je niet alleen de kans dat je gaat stoppen, maar ook dat je gestopt blijft!

Wacht niet langer en start nu met stoppen.

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.

Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!