Hulp bij stoppen met roken
Waarom het de moeite waard is en hoe je het kunt volhouden

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Professionele hulp bij het stoppen met roken kan zeer waardevol zijn. Er zijn veel verschillende methoden en strategieën die kunnen helpen bij het stoppen met roken, zoals gedragstherapie in combinatie met nicotinevervangers en medicijnen op recept. Het is belangrijk om iets te kiezen dat voor jou werkt, omdat iedereen anders is en wat voor de ene persoon werkt, kan voor de ander juist niet effectief zijn.


Wil je stoppen met roken maar lukt dit niet in je eentje? Dan heb je hulp nodig. Gelukkig is er een methode beschikbaar voor mensen die willen stoppen met roken, de WeQuit methode. Met deze succesvolle methode stopt 94% van de deelnemers met roken tijdens het online traject. Dit heeft er inmiddels voor gezorgd dat al meer dan 10.000 deelnemers blijvend gestopt zijn met roken.

Heb je ook hulp nodig bij het stoppen met roken? Meld je gratis aan en start vandaag nog.

Waarom is stoppen met roken zo moeilijk?

Het is niet eenvoudig om te stoppen met roken, dit komt omdat nicotine zo verslavend is. Nicotine verhoogt de niveaus van dopamine in de hersenen, en dat geeft een goed gevoel. Wanneer je stopt met roken, dalen deze dopamine-niveaus, wat kan leiden tot gevoelens van frustratie, angst, depressie en prikkelbaarheid. Bovendien kan de gewoonte van het roken zelf erg moeilijk zijn om te doorbreken. Het is altijd aan te raden om hulp te zoeken wanneer je wilt stoppen met roken.

Hulp bij stoppen met roken: bereik een gezonder leven

Stoppen met roken is niet eenvoudig, maar het is wel de moeite waard. Het is belangrijk om te onthouden dat het stoppen met roken niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Roken is duur en stoppen kan je veel geld besparen.

Als je besluit om te stoppen met roken, overweeg dan professionele hulp van WeQuit. En onthoud, als je een terugval hebt, dan is dat geen ramp. Stoppen met roken is een proces en elke stap in de goede richting is er één. Blijf gemotiveerd en maak altijd gebruik van hulp bij het stoppen met roken. 
Gestopte deelnemers
10533
Gestopte deelnemers
Niet gerookte pakjes
1922273
Niet gerookte pakjes
Euro's bespaard
15378180
Euro's bespaard
Veelgestelde vragen over stoppen met roken
Hoe lang duurt het voordat mijn lichaam volledig hersteld is van het roken? 
Het duurt gemiddeld 10 jaar voordat je risico op longkanker weer op het niveau is van iemand die nooit gerookt heeft. Echter, na 20 minuten na je laatste sigaret beginnen je lichaam en organen al te herstellen. Binnen een jaar neemt je risico op hartziekten al af.


Wordt stoppen met roken vergoed door de zorgverzekering? 
Ja, wanneer je gebruik maakt van de WeQuit methode dan wordt deze vergoed door alle zorgverzekeringen in Nederland. Ook nicotinevervangende middelen worden 100% vergoed in combinatie met ons traject.


Helpt het om te switchen naar e-sigaretten als ik wil stoppen met roken? 
Het is beter om helemaal te stoppen, inclusief e-sigaretten of vapen. E-sigaretten of vapes bevatten namelijk ook schadelijke stoffen en kunnen nog steeds verslavend zijn.


Wat zijn veelvoorkomende ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken?
 
Mogelijke ontwenningsverschijnselen zijn:  heftige trek, onrust, slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Deze symptomen zijn het gevolg van het lichaam dat zich herstelt, na de gestopte toevoer van nicotine. De intensiteit van deze symptomen neemt meestal af na enkele weken. Met onze begeleiding leer je om te gaan met deze symptomen.
Veelgestelde vragen over stoppen met roken
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!