Methode

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Stoppen met roken met WeQuit

De psychologen van WeQuit weten alles van verslavingen en ze zijn gespecialiseerd in gedragsverandering bij stoppen met roken. Met deze ervaring begeleiden zij jou door een effectief programma.
Ons stoppen-met-roken programma is gebaseerd op ‘cognitieve gedragstherapie’: een bewezen effectieve behandelmethode voor verslavingen. Wanneer je dit traject met ons doorloopt vergroot je jouw kans om succesvol te stoppen en gestopt te blijven. Zo maak je het stoppen makkelijker, leuker en effectiever! Het bestaat uit drie stappen:
1. Persoonlijke intake
Tijdens de persoonlijke telefonische intake bespreken we je rookgeschiedenis en kiezen we een traject dat bij jou past. We overleggen het gebruik van nicotinevervangende middelen (pleisters en zuigtabletten) die je ondersteunen in het stapsgewijs afbouwen van je nicotineverslaving. Ook bespreken we het eventuele gebruik van medicatie (zoals bijvoorbeeld Zyban). Vervolgens plannen we jouw eerste (groeps)sessie in met één van onze professionele en hoogopgeleide behandelaars.
1. Persoonlijke intake
2. Begeleid stoppen
Na de intake heb je zes weken achter elkaar op een vaste tijd een videogesprek (met een klein groepje andere rokers) onder begeleiding van jouw behandelaar. Hiervoor heb je een computer of smartphone en een stabiele internetverbinding nodig. Heb je dit niet, dan kunnen we individuele telefonische coaching inplannen. Tijdens de sessies staat stoppen met roken centraal, evenals gestopt blijven. Je bespreekt onder andere je stopplan, jouw moeilijke momenten en gedachten, omgaan met trek en je rokende omgeving. Je maakt wekelijks oefeningen in een werkboek en we besteden ook aandacht aan wat je kunt doen bij eventuele terugval. Zo krijg je steeds meer inzicht in jouw rookgedrag en maximaliseer je je kans om gestopt te blijven.
2. Begeleid stoppen
3. Gestopt blijven
Na de zes online bijeenkomsten is het traject afgerond. Wanneer je nog behoefte hebt aan extra ondersteuning of nazorg kun je meedoen in onze open groep.  Ook doen we nog follow-ups na 6 en 12 maanden: dan nemen  we contact op om te kijken hoe het gaat en je zonodig nog verder te helpen. WeQuit stopt niet voordat jij bent gestopt, en liefst ook de andere rokers om je heen. Zo zorgen we ook voor succes op de lange termijn.
3. Gestopt blijven

Hoe ziet een sessie eruit?

Bekijk hier een stoppen met roken bijeenkomst van WeQuit. Tijdens de sessies bespreek je telkens een belangrijk thema van het Stoppen met roken traject. Je doet dit samen met andere stoppers en met jouw behandelaar. Samen is het leuker en makkelijker. Zo lukt het jou ook!

Medicatie en nicotine vervangende middelen

Uit onderzoek blijkt dat de kans op succes bij stoppen met roken het grootst is door begeleiding te krijgen, bijvoorbeeld met het traject van WeQuit, in combinatie met nicotinevervangende middelen of medicatie.

Veel gestelde vragen over de methode

Bekijk alle vragen
WeQuit FAQ
Hoe weet ik of de methode betrouwbaar en van goede kwaliteit is?
Ons stoppen-met-roken programma is opgenomen in het landelijke Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Hier worden alleen bewezen effectieve therapieën (ook wel ‘interventies’ genoemd) toegelaten. Wij zijn verplicht om aan kwaliteitseisen te voldoen en te werken volgens de landelijke normen voor stoppen met roken begeleiding. Verder werken we uitsluitend met ervaren hoger opgeleide behandelaars. 
WeQuit FAQ
Hoeveel mensen zitten er in een groep?
Een groep bestaat uit 6 tot 8 cursisten. Je leert van elkaars ervaringen, moeilijke momenten en oplossingen. Ook kun je elkaar steunen. Bij een individueel traject zijn de gesprekken alleen tussen jou en je coach.
WeQuit FAQ
Wat heb ik nodig om mee te doen?
Je kunt in principe met elk type computer, laptop, tablet of smartphone die een camera heeft meedoen. Als je dat niet hebt is een individueel traject per telefoon ook mogelijk. Per mail krijg je uitleg over hoe alles werkt. Het is eenvoudig, het wijst zich vanzelf in de mail. Als je er niet uitkomt, dan kun je ons bellen. 
WeQuit FAQ
Wat wordt er tijdens de cursus zoal besproken?
Onze behandelaren begeleiden jou gedurende het hele traject. Wij werken met een bewezen effectief stoppen-met-roken programma, namelijk Cognitieve Gedragstherapie. Dit houdt in dat je samen met de psycholoog jouw gedachten en gedragingen planmatig gaat aanpassen om zo je rookvrije leven te starten. De volgende onderwerpen komen aan bod;

- Voordelen van stoppen op lange en korte termijn
- Advies over medicijnen en nicotinevervangers
- Elkaar steunen bij het stoppen
- Omgaan met trek in een sigaret
- Gestopt blijven in de toekomst
- Persoonlijke tips en adviezen
- Jouw rokende omgeving
WeQuit FAQ
Kan ik op ieder tijdstip deelnemen?
De groepen van WeQuit vinden plaats tussen 9:00 en 22:00, ook in de weekenden. Bespreek tijdens de intake je voorkeuren zodat we je op een door jou gewenst tijdstip kunnen inplannen.
WeQuit FAQ
Moet ik gestopt zijn voordat het traject begint?
Nee. Je hoeft niet te stoppen voorafgaand aan het traject. We raden je wel aan je stopdatum ergens aan het begin van het traject te plannen. Bijvoorbeeld in de week voor of na de aanvang van het traject. Zo profiteer je optimaal van het traject.
WeQuit FAQ
Ik wil liever individueel deelnemen, kan dat?
Een groepsbehandeling is het meest effectief. Door samen te stoppen, leer je van elkaar en stimuleer je elkaar bij het volhouden van een rookvrij leven. Mocht je desondanks toch individueel willen deelnemen, bespreek dit dan tijdens de intake.
WeQuit FAQ
Hoeveel sessies mag ik missen?
Je zorgverzekeraar vergoedt het stoppen met roken programma van WeQuit als je minimaal 4 sessies hebt bijgewoond. Als  je 6x aanwezig bent geweest kan je ook gebruik maken van de nazorg bij WeQuit en vergroot je jouw succeskans maximaal. Mis je meer dan 2 sessies dan kan je zorgverzekeraar besluiten het niet te vergoeden en kunnen we de kosten bij jou in rekening brengen.
WeQuit FAQ
Kan ik een sessie inhalen?
Een traject vindt in de regel plaats op zes keer hetzelfde tijdstip op dezelfde dag. Een gemiste sessie kan niet worden ingehaald in een andere groep. Mocht je een sessie moeten missen, kijk dan zelf naar het thema van de week en kijk of er in de week erop ruimte is dit thema alsnog kort in de groep te bespreken.
WeQuit FAQ
Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben?
Als je ontevreden bent over de wijze waarop je bent ondersteund, dan gaan wij daar graag met je over in gesprek. Mocht je er niet uitkomen met je behandelaar dan kun je een klacht indienen via klachten@wequit.nl
WeQuit FAQ
Ik ben na mijn traject teruggevallen, wat nu?
Dit is heel vervelend maar kan gebeuren. Stop meteen weer en kijk weer terug in je werkboek. Bekijk je risico analyse en zelfcontrole maatregelen. Herlees je noodplan.

Leer van je uitglijder, waarom en wanneer je de terugval hebt gehad! Je kan ook meedoen aan onze open groep, neem hiervoor contact op met je behandelaar. Ons traject wordt 1x per kalenderjaar vergoed, dus als het nodig is kun je ook weer een traject bij ons volgen in het nieuwe jaar. Deze keer misschien met (andere) nicotine vervangende middelen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we gaan door tot je helemaal gestopt bent!

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
WeQuit logo
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
WeQuit
WeQuit
Zet de eerste stap!