100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

De moeilijkste dagen bij stoppen met roken

De moeilijkste dagen bij stoppen met roken
De moeilijkste dagen bij stoppen met roken
Ben je vastberaden om te stoppen met roken? Dat is een belangrijke eerste stap. Het stoppen met roken begint met de beslissing om echt te stoppen.

Na deze beslissing is het slim om je goed voor te bereiden. Als je weet wat je te wachten staat tijdens het stopproces, kom je niet voor verrassingen te staan en verklein je de kans op een terugval.

Ontwenningsverschijnselen zijn voor veel rokers een angstig vooruitzicht. Deze symptomen kunnen het stoppen met roken moeilijk maken, maar laat je hier niet door ontmoedigen!

Stoppen met roken, de moeilijkste dagen

Wanneer je eenmaal gestopt bent met roken, zul je merken dat de ontwenningsverschijnselen langzaam opkomen. Rond dag 3 of 4 bereiken ze hun piek, wat betekent dat deze dagen het zwaarst zullen zijn. Gelukkig zullen ze na 1-2 weken geleidelijk afnemen.

Welke afkickverschijnselen kan je verwachten?

Ontwenningsverschijnselen maken het stoppen met roken een grote uitdaging. Hoewel er een lange lijst met mogelijke symptomen is, betekent dit niet dat je ze allemaal zult ervaren. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn spanning, onrust, prikkelbaarheid, en moeite met slapen.

Wil je meer weten over hoe het stoppen met roken je gezondheid ten goede komt? Lees dan onze tips over gezondheidsvoordelen.

Voorkom een terugval

Naast afkickverschijnselen is de grootste uitdaging tijdens het stoppen met roken het voorkomen van een terugval. Dit is natuurlijk niet makkelijk, wat je hiertegen kunt doen is je goed voorbereiden op wat er mogelijk gaat gebeuren.

Bedenk alvast in welke situaties jij het waarschijnlijk moeilijk gaat krijgen. Wat zijn jouw standaard rookmomenten? Rook je vaak tijdens sociale gebeurtenissen? Of standaard bij het uitgaan? Door deze momenten van tevoren in kaart te brengen, kan je voorbereidt op pad. Dit betekent helaas niet dat de verleiding weg zal blijven. Maak voor jezelf een als-dan plan. Als dit gebeurt, dan ga ik dit doen. Bijvoorbeeld, als ik zin krijg in een sigaret, dan ga ik een stukje wandelen om mezelf af te leiden.

Samen stoppen met WeQuit

WeQuit staat klaar om je te helpen met stoppen met roken. Ons team van professionals is gespecialiseerd in gedragsverandering en kan je ondersteunen bij het opstellen van een persoonlijk stopplan.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een rookvrij leven en neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Benieuwd naar hoe onze methode werkt? Lees meer over onze aanpak en meld je aan voor ondersteuning.

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!