100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Gezondheids-voordelen van stoppen met roken

Gezondheids-voordelen van stoppen met roken
Gezondheidsvoordelen van stoppen met roken
Natuurlijk weet je wel dat het beter is voor je gezondheid. Maar wat gebeurt er nu echt als je stopt met roken? Wat zijn de effecten op je gezondheid wanneer je stopt met roken?

De eerste 30 minuten
Al 20 minuten nadat je de laatste sigaret hebt gerookt begint je gezondheid te verbeteren. Na nog geen half uur nadat je jouw laatste sigaret hebt gerookt gaan je bloeddruk en pols terug naar normaal.

1 maand na je laatste sigaret
In slechts een maand zijn veel van de rookgerelateerde symptomen afgenomen, je kunt bijvoorbeeld merken dat je beter ademt tijdens het sporten en dus minder kortademig bent. Je merkt dus in korte tijd al veel positieve effecten op je gezondheid wanneer je stopt met roken. Laat dit je motiveren om door te zetten en dit vol te houden!

1 jaar na je laatste sigaret
Na een jaar na je laatste sigaret is je gezondheid enorm verbeterd. Je ademt makkelijker en je hebt minder last van hoesten. Daarnaast heb je ondertussen een flink bedrag bespaart die je anders had uitgegeven aan sigaretten.

Gezondheidsvoordelen na 15 jaar gestopt te zijn.
Na 15 jaar gestopt te zijn met roken is het risico op een hartaanval en beroerte gelijk aan dat van een niet roker. Het kost tijd, maar het is mogelijk om de effecten van roken terug te draaien. Dit is natuurlijk een enorme mijlpaal, je gezondheid is in de afgelopen jaren enorm verbeterd ten opzicht van de tijd dat je nog rookte.

Hoe te stoppen met roken?

Het hebben van een goed plan om te stoppen met roken is belangrijk. Wat ga je bijvoorbeeld doen als je het even moeilijk hebt? Of als je belandt in een situatie waar iedereen aan het roken is? Hoe ga je dan nee zeggen?

Door van tevoren over deze situaties na te denken en een plan te maken hoe jij een terugval kan voorkomen is de kans een stuk groter dat je voorkomt dat je weer een sigaret oppakt.

Door met vrienden en familie te delen dat je gaat stoppen met roken creëer je voor jezelf een vangnet. Zij kunnen je helpen als het moeilijk wordt.  

Stoppen met roken samen met WeQuit
WeQuit helpt jou bij het stoppen met roken, door professionele begeleiding kan jij vanuit huis beginnen om te stoppen met roken. Onze psychologen staan voor je klaar om jou te helpen met een persoonlijk stopplan, daarna ga je samen aan de slag om te stoppen.

Wacht niet langer en ervaar alle gezondheidsvoordelen van stoppen met roken.

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!