Quantcast

Ben je van plan om te stoppen met roken en op zoek naar wat tips? Wil jij meer weten over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Stoppen met roken is niet gemakkelijk, echter kan je de kans wel vergroten door het op de juiste manier aan te pakken. Wij helpen je graag verder met deze 3 tips. 

1 Bereid je goed voor

Schrijf op welke redenen je hebt om te stoppen, zo kan je deze gemakkelijk teruglezen en jezelf eraan herinneren wanneer je in de verleiding komt. 

Zorg dat je op de hoogte bent van eventuele ontwenningsverschijnselen tijdens het stoppen en hoe je hier mee om gaat wanneer het gebeurt. 

Bedenkt daarnaast voor jezelf wat voor jou de lastige momenten gaan zijn. Tijdens de lunchpauze of na een kopje koffie bijvoorbeeld, wanneer zijn jouw vaste rookmomenten? Als je dit weet heb je ook duidelijk voor jezelf wanneer jij het waarschijnlijk moeilijk gaat krijgen. 

Maak een lijst met verschillende dingen die je kan doen om de verleiding te weerstaan.  

2 Kies een startdatum om te stoppen met roken  

Een startdatum bepalen om te stoppen met roken is iets wat veel rokers fijn vinden, zo hebben ze een datum waar ze naartoe kunnen werken. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om direct te stoppen, het belangrijkste is dat je een methode kiest waar jij het meeste vertrouwen in hebt. Echter wil je wel voorkomen dat je het uit blijft stellen. Want het kiezen voor een stopdatum over 2 weken is in feite niks anders dan het stoppen 2 weken uitstellen.  

3 Stop samen met een groep

Door samen te stoppen heb je een support groep en een stok achter de deur. Wanneer je met meerdere mensen tegelijk stopt kan je gemakkelijk praten over ervaringen en dingen waar je tegenaan loopt. Zij zitten immers met dezelfde uitdagingen die jij dan ervaart. 

Bij WeQuit krijg je professionele begeleiding door psychologen die alles weten van gedragsverandering. Wanneer je jouw persoonlijke stopplan hebt kan je individueel maar ook in een klein groepje aan de slag met stoppen. 

Samen stoppen is het meest effectief omdat je van elkaar kunt leren en elkaar kan stimuleren om het stoppen vol te houden. 

Ben jij er klaar voor om jouw rookvrije leven te starten? Vraag dan nu een vrijblijvende intake bij ons aan.