VGZ stoppen met roken 

Stop slim, stop samen

rokers gestopt met de WeQuit methode

VGZ stoppen met roken

Miljoenen rokende Nederlanders brengen niet alleen hun eigen gezondheid in gevaar, ook anderen in de directe omgeving lopen gevaar. Dat bewustzijn zien we bij een steeds grotere groep, maar stoppen met roken is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. En dat is niet erg, het VGZ helpt jou namelijk te stoppen met roken. Zorgverzekeraars zetten hun beste beentje voor om jou te helpen stoppen.

Een gezond leven ligt ook voor jou binnen handbereik. Samen met het VGZ stoppen met roken biedt kansen en kost jou niets.

Waarom helpt het VGZ jou stoppen met roken?

Zorgverzekeraars, zoals het VGZ, zijn gebaat bij een gezond klantenbestand. Hoe minder mensen er ziek worden, des te beter dat is voor het bedrijf. Dat is een van de beweegredenen waarom zij zich inzetten voor klanten die roken. Een grotere en breder gedragen reden is het daadwerkelijk bij willen dragen aan een gezonde samenleving. Vaak wordt er namelijk alleen gedacht aan de gezondheid van de rokende persoon zelf, maar ook kinderen en een eventueel niet-rokende partner kan er last van hebben.

Omdat roken bijdraagt aan een ongezonde levensstijl, kan het mensen opbreken. Onderzoeken tonen aan dat mensen met een gezonde levensstijl gelukkiger en vrolijker zijn. Tevens zijn zij minder vatbaar voor ziektes. Denk bijvoorbeeld ook aan stress gerelateerde klachten zoals een burn-out, overspannen raken of depressies. VGZ helpt klanten te stoppen met roken zodat zij een gezonder en fijner leven kunnen leiden. Zowel fysiek als financieel, daarover later meer.

Waarom is roken populair geworden?

Het roken is door oorlogen populairder geworden in Nederland. Britse en Amerikaanse soldaten deelden onder andere in de Eerste en Tweede Wereldoorlog sigaretten uit aan de Nederlandse bevolking. In die landen was de populariteit van tabak al langer aan het toenemen. Zonder onderzoeken en bewustzijn van de schadelijkheid begon de Nederlandse bevolking te roken.

Jarenlang was het normaal dat er tijdens verjaardagen en feesten potjes stonden met sigaretten. Gewoon om te pakken. Iedereen rookte, er was niets bekend over de schade die het aanrichtte. Tot de jaren 70 bleef het stil, tot een onderzoek van twee Engelse artsen. Zij tonen aan dat roken schadelijk is, waarna de overheid overgaat tot actie. Het VGZ helpt jou stoppen met roken en onderneemt op die manier zelf actie. Zonder steun van overheden en puur gericht op het verbeteren van jouw gezondheid. Doe er je voordeel mee en begin direct.

Roken en de gezondheid

De tabak die in sigaretten en andere rookwaren wordt verwerkt zit vol met schadelijke stoffen. De drie schadelijkste stoffen zijn teer, koolmonoxide en nicotine. Laatstgenoemde is de bekendste in de samenleving, die wakkert namelijk de verslaving aan.

Nicotine 

De stof die ervoor zorgt dat een beginnende roker al snel niet meer zonder denkt te kunnen. Nicotine heeft psychische en fysieke effecten. Het wordt ongekend snel opgenomen in het bloed, stijgt naar de hersenen en heeft een ontspannende werking. Dat is de reden dat je rokers vaak hoort zeggen: ‘even rust met een sigaret’. Zij komen in een roes terecht.

Nicotine blijft tussen de 2 en 3 uur in het lichaam circuleren. Wanneer het uit het bloed is verdwenen moet er gerookt worden om het nicotinegehalte op peil te houden. Ook zorgt nicotine voor een korte adrenaline boost.

Teer

Een kleverige stof die vrijkomt tijdens het roken. Teer zorgt ervoor dat de haartjes in het ademhalingsstelsel hun werk niet meer goed uit kunnen voeren. Het legt ze plat. De haartjes zijn er om afval zoals stof en vuil af te voeren uit het lichaam. Dit is voor rokers moeilijker en voor sommigen zelfs onmogelijk. Dit is ook de reden dat rokers vaker hoesten, zij moeten op die manier afval omhoog hoesten.

Koolmonoxide

Deze stof komt vrij bij de verbranding van tabak. Het vermindert het zuurstofgehalte in het bloed. Door koolmonoxide krijgt het hart te weinig zuurstof binnen en moet het harder pompen om de bloedcirculatie draaiende te houden. Daarnaast zorgt koolmonoxide voor aderverkalking. Schadelijke stoffen weten hun weg te vinden naar de aderen en verstoppen deze. Een hartaanval, herseninfarct of hersenbloeding liggen onder andere op de loer.

Hoe werkt samen met WeQuit en het VGZ stoppen met roken?

Nu je weet waarom roken schadelijk is, wat de schadelijke stoffen met je lichaam doen en hoe roken populair is geworden wil jij waarschijnlijk stoppen met roken. Je bent daarin niet de enige. Jaarlijks proberen honderdduizenden Nederlanders te stoppen met roken. Een klein gedeelte slaagt daar zelf in. De rest heeft hulp nodig.

Het VGZ wil stoppen met roken voor jou makkelijker maken. Door met ons samen te werken en de behandeling van WeQuit volledig voor je te vergoeden, vergroot het VGZ de kans enorm op een rookvrij leven voor haar klanten. De vergoeding bestaat niet alleen uit de behandeling zelf, ook de medicatie wordt vergoed. Jij meldt je aan bij ons voor een intakegesprek en geeft daarin aan dat je bent verzekerd bij het VGZ. Wij handelen de documentatie voor je af en jij kunt jezelf richten op een gezonder en fijner rookvrij leven. Samen met het VGZ stoppen met roken is eenvoudiger, makkelijker vol te houden en biedt hulp.

Het intakegesprek

Voor we je gericht kunnen helpen, moeten we je beter leren kennen. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek stelt de psycholoog je wat vragen en gaat hij of zij met je in gesprek. Je rokershistorie wordt besproken en op basis van dat gesprek wordt er een stopplan opgesteld. Je kunt daar direct mee aan de slag. Het is persoonlijk, doeltreffend en gebaseerd op een techniek die bewezen werkt.

Tijdens het intakegesprek zal de psycholoog ook contactmomenten met je inplannen. Je gaat tijdens deze contactmomenten met anderen in gesprek. Zij volgen dezelfde behandeling als jij. Dit gebeurt digitaal. Samen bespreken jullie de voortgang, tegenslagen en oplossingen voor die tegenslagen. Altijd onder leiding van een gediplomeerd psycholoog.

Mocht je er niet uitkomen als groep zal de psycholoog de vraag beantwoorden. Ook kunnen er gericht vragen worden gesteld.

Waarom is de methode van WeQuit zo effectief?

Er is een reden dat zorgverzekeraars zoals het VGZ stoppen met roken met WeQuit vergoeden. Onze methode werkt. We hebben al meer dan 2900 rokers weten te helpen, zij leven nu een gelukkig en rookvrij leven.

De kracht van onze methode zit ‘m in de groepsgesprekken die we voeren. Door jezelf te omringen met mensen die hetzelfde doen creëren we een groepsgevoel. Dit zorgt ervoor dat groepsleden niet achterop willen raken. Je wil niet diegene zijn die als enige van de groep weer begonnen is met roken. Dit wordt ook wel verantwoordelijkheidsgevoel genoemd.

Door onszelf eerst daarop te focussen en jou op die manier door de eerste en zwaarste weken heen te loodsen, wordt dit vanzelf omgezet in een bewustzijn. Na die eerste weken ontdek jij hoe fijn het leven kan zijn zonder sigaretten of andere tabaksvormen. Geen onnodige stress, minder kosten, je begint jezelf beter te voelen. Zodra dat bewustzijn er is, wordt het alleen maar leuker en beter.

Ben jij er ook klaar voor om samen met het VGZ te stoppen met roken? En zonder kosten te profiteren van een behandeling?

Voordelen stoppen met roken

Samen met het VGZ stoppen met roken kent verschillende voordelen. Naast het feit dat een behandeling niets kost, vergoedt de zorgverzekeraar ook de medicatie. Welke medicatie jij kunt gebruiken bespreken we tijdens het intakegesprek. Buiten dat zijn er natuurlijk andere voordelen wanneer jij stopt. Zowel lichamelijk, psychisch als financieel.

Lichamelijke voordelen stoppen met roken

Je haren worden voller, krijgen hun kleur terug en je zal weer stralen. De reden is simpel: de bloedcirculatie is aan het herstellen. Dit geldt eveneens voor de kleur van je tandvlees. Je conditie verbetert en sporten wordt weer leuk. Meer mogelijkheden, meer plezier uit het leven halen. Daarnaast voelt een deelnemer zichzelf gezonder en dat doet ook veel met de mentaliteit.

Mentale voordelen stoppen met roken

Samen met het VGZ stoppen met roken heeft ook op mentaal vlak grote invloed. Een deelnemer die zelfstandig is gestopt met roken voelt zichzelf trots. Niet meer de hele tijd bezig zijn met het moeten roken, niet meer op zoek zijn naar die adrenaline kick die het roken je bracht en rust in het hoofd. Dat laatste wordt door veel ex-rokers als meest waardevol bestempeld.

Financiële voordelen stoppen met roken

Roken wordt steeds duurder. De overheid verhoogt de prijzen om mensen te ontmoedigen. Voor een verslaafde roker kan samen met het VGZ stoppen met roken duizenden euro’s op jaarbasis schelen. Jaarlijks een keer extra op vakantie, het geld investeren of andere leuke dingen doen, het wordt allemaal mogelijk wanneer je stopt met roken.

Veelgestelde vragen

Bij WeQuit begrijpen we dat dit speciale plan vragen op kan roepen. De meest gestelde vragen hebben we voor je opgesomd.

Wordt alles door het VGZ vergoed?

Ja, wie kiest voor een behandeling bij WeQuit kan rekenen op volledige restitutie vanuit het VGZ.

Wordt medicatie ook vergoed?

Ook medicatie wordt de eerste 3 maanden door het VGZ vergoed. Langer is in de meeste gevallen niet nodig.

Ik ben teruggevallen, wat nu?

Heb jij alle bijeenkomsten bijgewoond tijdens je eerdere behandeling van WeQuit? Dan is een nieuwe behandeling gratis. We gaan je helpen alsnog je doelen te bereiken.

Uit hoeveel bijeenkomsten bestaat een behandeling?

Tijdens een volledige behandeling komen we 6 keer samen met dezelfde groep. Het is niet mogelijk om lessen in te halen.

Heb je een andere vraag? Check dan onze FAQ!

Start nu!

Ben je er ook van overtuigd dat jij samen met het VGZ kan stoppen met roken? Onderneem actie. Samen gaan we voor een rookvrij leven!

Aanmelden kan hier. Heb je vragen? Neem dan contact op!

online videogesprekken

begeleid door psychologen

I

direct starten met stoppen

94% stopt tijdens traject

klantcijfer 9.1

individueel en in groepen

vergoed door verzekeraars

stoppen vanuit huis

}

inclusief nazorg

100% vergoed

WeQuit is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister
daarom wordt WeQuit vanuit de basisverzekering vergoed.

Staat je verzekering er niet bij? Bekijk hier alle vergoedingen >>

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.