100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Rookgedrag: waarom is dit bij iedereen anders?

Rookgedrag: waarom is dit bij iedereen anders?
Rookgedrag: waarom is dit bij iedereen anders?
Waarom beginnen sommige mensen met roken en anderen niet? Waarom lukt het de één makkelijk om te stoppen met roken en de ander niet?

Er zijn veel individuele verschillen in het rookgedrag van mensen. Sommige mensen beginnen op jonge leeftijd met roken terwijl anderen pas later beginnen. Natuurlijk zijn er ook mensen die nooit beginnen met roken. Waar de ene persoon veel rookt, rookt de ander relatief weinig. Sommige mensen stoppen makkelijk, anderen moeilijk en sommigen stoppen nooit. Deze individuele verschillen zijn deels te verklaren door erfelijke aanleg (nature) en deels door (gezins)omgeving (nurture) . De genetische bijdrage aan een verslaving aan nicotine wordt geschat tussen de 50 en 75%. Ook zien we dat andere verslavingen het stoppen met roken bemoeilijken en andersom maar stoppen met roken beïnvloedt de kans van slagen bij andere verslavingen positief!

Maar goed nieuws, met goede begeleiding en de juist medicatie kun je stoppen met roken. De meest succesvolle manier om echt te stoppen is de combinatie van professionele begeleiding en ondersteunende medicatie

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!