Stoptober
Stop slim, stop samen!

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct
Gestopte deelnemers
10533
Gestopte deelnemers
Niet gerookte pakjes
1922273
Niet gerookte pakjes
Euro's bespaard
15378180
Euro's bespaard
Doe ook mee met Stoptober! Meld je gratis aan!
Het is een van de bekendste initiatieven rondom het stoppen met roken: Stoptober. De maand oktober is ooit in Groot-Brittannië omgedoopt tot Stoptober om inwoners aan te sporen sigaretten en andere tabaksvormen links te laten liggen. Eén maand niet roken is voor velen namelijk genoeg om een definitieve punt te zetten achter een rokers carrière.
Cijfers laten positieve veranderingen zien, niet alleen in het aantal definitief gestopte rokers. Wil je tijdens Stoptober ook een stoppoging ondernemen, maar er dit keer zeker van zijn dat het lukt? Kies voor WeQuit! Onze behandelingen worden door alle zorgverzekeraars vergoed.

Waarom Stoptober?

Stoppen met roken is niet voor iedereen even eenvoudig. Er zijn gevallen bekend van mensen die er na een tijdje genoeg van hadden, sigaretten weggooide en nooit meer hebben gerookt, maar dat zijn er niet veel. De gemiddelde roker heeft verschillende stoppogingen nodig om daadwerkelijk afscheid te kunnen nemen van het roken. Stoptober is een geweldig initiatief om gezamenlijk met vele anderen een stoppoging te ondernemen. Overal hoor je in oktober over deze actie. Op televisie, in praatprogramma’s, op de radio en niet te vergeten: tijdens de reclameblokken. Niet gek, het Ministerie van Volksgezondheid is namelijk een van de initiatiefnemers. Gezamenlijk met onder andere het Longfonds en KWF Kankerbestrijding. Doorgaans beginnen de promotionele activiteiten rond 2 september.

Dit alles resulteert in doorzettingsvermogen bij deelnemers. Omdat we het met z’n allen doen, is de kans dat men opgeeft een stuk kleiner. Wist je dat de kans dat je weer start met roken na 28 dagen vijf keer zo klein is geworden?

Meer dan genoeg redenen om deel te nemen aan Stoptober. Je voelt je niet alleen, kunt vol trots tegen anderen zeggen dat je meedoet én de kans dat je niet meer naar sigaretten grijpt is verbeterd.

Jij kiest.

Nou zijn er als roker die wil stoppen twee mogelijkheden: op eigen initiatief meedoen aan Stoptober of kiezen voor een bewezen methode. Wanneer jij voor WeQuit kiest, ook tijdens deze speciale maand, zorgen onze professionals ervoor dat de kans dat jij daadwerkelijk stopt aanzienlijk toeneemt.
Jij kiest.
Hoe is Stoptober ontstaan?
Sinds 2012 wordt Stoptober georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Toen de cijfers succesvol bleken te zijn, haalde verschillende initiatiefnemers de campagne naar Nederland. In 2014 werd het voor het eerst in Nederland georganiseerd. De cijfers zijn lovend, het aantal deelnemers stijgt jaarlijks en de media-aandacht verbetert. 
Hoe is Stoptober ontstaan?

De cijfers

Waar februari buiten schrikkeljaren over 28 dagen beschikt, is dat in oktober nooit het geval. Oktober kent altijd 31 dagen. Waarom duurt Stoptober dan 28 dagen? Waarom niet gewoon de gehele maand oktober?

De reden is logisch: uit onderzoek is gebleken dat 28 dagen precies genoeg moet zijn om te ondervinden wat de voordelen van het stoppen met roken zijn. De ontwenningsverschijnselen zijn dan grotendeels achter de rug en men begint van een rookvrij leven te genieten. De kans op een terugval is daardoor kleiner.

Ook heeft het een psychologisch effect. Het duurt namelijk ‘niet de gehele maand’. In ons hoofd maken we het al kleiner, daardoor houden we het makkelijker vol.

Gemiddeld voltooid 70% van alle deelnemers de 28 dagen succesvol. Dus zonder te roken. 52% van alle gestarte deelnemers is 3 maanden later nog steeds gestopt. 
Van alle deelnemers geeft 37% aan dat het ‘samen stoppen’ met onbekende en bekende Nederlanders een van de grootste motivaties was om het traject succesvol af te ronden. Dit bevestigt de eerdergenoemde voordelen die Stoptober met zich meebrengt.

Kies voor zekerheid!

Wie er zeker van wil zijn dat zijn stoppoging slaagt, kiest voor een behandelaar met bewezen resultaten. Bij WeQuit hebben we de afgelopen tijd meer dan 10.000 rokers weten te helpen. Zij zijn nu ex-rokers. Leven een gelukkig, gezonder en fijner leven. Deze personen ervaren minder stress, houden iedere maand meer geld over en zitten lekkerder in hun vel.
Kies voor zekerheid!
Stoptober mag dan een initiatief zijn van overheidsinstanties, bij WeQuit zijn we ervan overtuigd dat jouw stoppoging succesvoller wordt met onze hulp. Wij richten ons namelijk niet alleen op die 28 dagen in oktober. Onze methode is gericht op het blijvend stoppen met roken. Het echte ‘niet-roken’ begint pas nadat je gestopt bent.

Ook zeker weten dat je na oktober niet meer rookt? Kies voor een behandeling bij WeQuit. Door alle zorgverzekeraars wordt je behandeling 100% vergoed!
Meld je gratis aan!

Jij betaalt niets voor een behandeling bij WeQuit!

Tijdens Stoptober maken we gebruik van het ‘collectief’. Samen gaan we ervoor. Heel Nederland stopt met roken. En dat is niet zonder reden. Het is bewezen dat de slagingskans hoger ligt wanneer we samen iets doen, dat is ook de reden dat alle gesprekken die we bij WeQuit voeren in groepsverband plaatsvinden. Maar professionele hulp krijgen om te kunnen stoppen met roken, dat kost toch geld?

Normaliter wel. Bij WeQuit meestal niet. De reden is simpel: zorgverzekeraars geloven in onze aanpak. Zij vergoeden je behandeling bij WeQuit. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar samenwerkt met WeQuit? Op onze speciale pagina over vergoeding lees je meer!

Nog een leuke bijkomstigheid: zorgverzekeraars vergoeden de medicatie ook! 

Fysiek

Roken verslechtert de doorbloeding in ons lichaam, ook in het gezicht. Door het roken krijg je eerder en in ergere maten last van rimpels, minder kleur in het gezicht en je haren zijn minder gezond. Ook de haarzakjes hebben bloed nodig om gezond te blijven.

Stoppen met roken zorgt ervoor dat die doorbloeding langzaam maar zeker terugkomt op het oude en gewenste niveau. Je straalt en krijgt weer kleur in het gezicht. Het tandvlees krijgt haar natuurlijke kleur terug waardoor jouw tanden witter lijken. Om het nog mooier te maken: de aanslag die roken vormt op het gebit zal ook verminderen. Ook je haren worden voller en krijgen de natuurlijke kleur terug.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere lichamelijke voordelen. Uiteten en thuis koken wordt een genot, jij ruikt beter en alles krijgt meer smaak. De kans op ziektes wordt ook aanzienlijk verminderd, dat is naar ons idee het belangrijkste voordeel.

Financieel

Roken wordt steeds duurder. Overheden willen het de kop indrukken en verhogen de prijs. Prijsstijgingen van een euro per jaar kunnen normaal worden. Nu lijkt een euro niet veel, maar dat kan voor sommigen zomaar €350 op jaarbasis schelen. Daar kunnen andere leuke dingen van worden gedaan.

De totale hoeveelheid geld die je kwijt bent als roker is bijna niet te overzien. Zonde. Er zijn zo veel activiteiten, vakantiebestemmingen of andere leuke dingen te bedenken waar je geld aan uit kunt geven. Je familie en gezin een keer in het zonnetje zetten, of zelf heerlijk genieten en gezonder worden, stoppen met roken maakt het mogelijk!
Stoppen met WeQuit
Stoptober is een geweldige campagne die jaarlijks duizenden Nederlanders helpt vaarwel te zeggen tegen hun verslaving. Maar er kleeft één nadeel aan: het vindt maar eens per jaar plaats. En er vindt geen behandeling plaats, wij richten ons daarentegen op het gestopt blijven.

Jij moet ook in die andere 11 maanden effectief kunnen stoppen met roken. Ook wij zijn van mening dat je na een tijdje zonder problemen van sigaretten af moet kunnen blijven, maar misschien wil jij wel in april beginnen.

Direct overgaan tot actie? Vul onderstaand formulier om een gratis en vrijblijvend intakegesprek in te plannen.
Stoppen met WeQuit

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!