PUUR Rookvrij

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct
Gestopte deelnemers
10533
Gestopte deelnemers
Niet gerookte pakjes
1922273
Niet gerookte pakjes
Euro's bespaard
15378180
Euro's bespaard

PUUR Rookvrij leven

Ik wil een PUUR Rookvrij leven!
Wil jij een gezond leven leiden? En geld overhouden om meer uit je leven te halen? Dat kan met een PUUR Rookvrij leven. Dat stoppen niet makkelijk is, is een understatement. 
Met de juiste hulp is het mogelijk. Op deze pagina vind je de benodigde informatie om je stoppoging te laten slagen. 2023 wordt jouw jaar, met onze hulp. 
Wat zijn de voordelen van een PUUR Rookvrij leven?
Een PUUR Rookvrij leven is voor iedereen weggelegd. Zelfs voor de doorgewinterde rokers onder ons. Maar waarom zou je überhaupt een stoppoging ondernemen? Het gaat toch prima ‘zoals het gaat’? Dat roken ongezond is, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Dat laten we dan ook aan anderen over. Waar we je wel graag van op de hoogte brengen, zijn de vele voordelen die gepaard gaan met een PUUR Rookvrij leven.
Wat zijn de voordelen van een PUUR Rookvrij leven?

Intensere geuren en smaken

Na 48 uur ondervind jij de eerste positieve gevolgen van je stoppoging. Loop de supermarkt eens binnen en je merkt geuren veel beter op. Daarnaast geniet je eens te meer van het avondeten later op die dag. Je krijgt de smaken en geuren van eten en drinken veel beter mee. 

Betere conditie

Niet-rokers krijgen meer zuurstof in het bloed dan rokers. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, zul je merken dat je conditie verbetert. Je voelt je binnen een week een stuk gezonder dan voorheen.

Vruchtbaarheid verbetert

Willen jullie kinderen? En rookt een van jullie? Dan kan een PUUR Rookvrij leven je daarmee helpen. Roken is namelijk slecht voor de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen. Na een stoppoging komt dat redelijk snel weer op het oude niveau en vergroten jullie de kans op een zwangerschap.

Beter humeur

Na je stoppoging voel je jezelf even somber en onrustig. Dat is heel normaal, je leest verderop in dit artikel meer over ontwenningsverschijnselen. Daarna voel je jezelf steevast beter dan voorheen. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich na een succesvolle stoppoging stabieler en blijer voelen.

Geld overhouden voor leuke dingen

De overheid verhoogt de prijzen van tabak jaar na jaar om je te ontmoedigen. Tot voorheen is dat niet gelukt, je bent maandelijks tientallen tot misschien wel honderden euro’s kwijt aan het roken. Zonde. Met dat geld kun je een heleboel leuke dingen doen.

Ga jij voor een nieuw paar schoenen? Neem je het gezin mee naar een pretpark? Of spaar je het overgebleven geld en gaan jullie lekker op vakantie? Met een PUUR Rookvrij leven wordt het mogelijk.  

Ontspannen door het leven

Rokers denken dat het roken hen helpt tegen stress. Niets is minder waar. Roken verergert juist het gevoel van stress zodra je even niet rookt. Na een succesvolle stoppoging met WeQuit ben je juist meer ontspannen. Dat voelt goed!
Een gezondere omgeving voor anderen

Een gezondere omgeving voor anderen

Je kinderen en de mensen en dieren om je heen worden ongewenst blootgesteld aan je verslaving. Niet bepaald gezond. Met een PUUR Rookvrij leven zorg jij voor een gezonde leefomgeving voor de mensen waar je om geeft. En je geeft het goede voorbeeld. Vooral kinderen en mensen en dieren met minder weerstand hebben last van deze zogenaamde ‘derdehands rook’.
Gezondheidsvoordelen
De bovenstaande voordelen van een PUUR Rookvrij leven zijn geweldig. Wat als we je zeggen dat je er wat uiterlijk betreft ook op vooruit gaat? Jij gaat een frisser leven tegemoet:
Gezondheidsvoordelen

Frissere adem

Een dag na het stoppen met roken is je adem al een stuk frisser. De smaak in je mond is meteen na het stoppen al beter.

Mooiere tanden

Al binnen twee tot zes weken na je keuze voor een PUUR Rookvrij leven wordt je tandvlees gezonder. Meer doorbloeding waardoor je tanden direct witter lijken. Tel daarbij op dat niet-rokers minder last hebben van tandplak en jij hebt straks een stralende lach.

Mooiere haren en huid

Vertel me meer
Wist je dat de doorbloeding van je huid verbetert na het stoppen met roken? Daardoor krijgt je huid een mooiere, gezondere kleur en worden je haren eveneens mooier. Lekker vol en ze krijgen een prachtige glans. Jij ontvangt straks complimenten van anderen!
Wil jij profiteren van deze voordelen en er binnenkort weer echt goed en gezond uitzien? Start dan direct met een PUUR Rookvrij leven. WeQuit helpt je daarbij. Onze methode is anders, vernieuwend en kent een slagingspercentage van 94%. Zorgverzekeraars vergoeden onze behandeling volledig, daar hoef je jezelf geen zorgen over te maken. Ontdek direct hoe jij makkelijker dan ooit stopt met roken!

Zo bereid je je voor op een PUUR Rookvrij leven

Veel mensen willen wel stoppen, maar vinden het lastig om knopen door te hakken. Jaarlijks ondernemen één miljoen rokende Nederlanders een stoppoging. Slechts 10% is na een jaar nog steeds gestopt… Dat kan beter. De eerste stap is makkelijk: kies een stopdatum. Vanaf die dag raak je geen sigaret meer aan en werk je met of zonder hulpmiddelen aan je herstel. 

Stop niet geleidelijk

Bij WeQuit horen we het regelmatig in intakegesprekken voorbijkomen: het geleidelijk stoppen met roken. Iedere dag een sigaret minder. Dat klinkt goed, maar het werkt niet. Dat is alleen een manier om het voor jezelf ‘makkelijk’ te maken. Op een dag waarop je jezelf slecht voelt, maakt het je niets meer uit en rook je meer sigaretten dan afgesproken. Daarom werken wij altijd met stopdatums.

Daar gelden een aantal regels voor:
- Wacht vanaf dit moment niet langer dan vier weken. Idealiter kies je een stopdatum over één tot twee weken. Dan heb je voldoende tijd om jezelf voor te bereiden;
- Schrijf de datum op in je agenda en iedere kalender in huis;
- Vertel je vrienden en familie over je stopdatum. Dat levert steun en accountability op.

Wat je kunt doen, is een cadeautje voor jezelf kopen voor op de stopdatum. Kiezen voor een PUUR Rookvrij leven is niet niks. Je mag best trots zijn op jezelf. Beloon jezelf en zie je stopdatum als een vertrekpunt naar een gezond, vitaal en fijn leven. 
Tips om het stoppen met roken eenvoudiger te maken
Zoals eerder aangegeven kom je lastige momenten tegen tijdens je stoppoging. Daar heeft iedereen last van. Ontwenningsverschijnselen, moeilijke momenten waarop je graag had gerookt of mensen om je heen die een sigaret opsteken. Hieronder een aantal tips waarmee je de kans op succes vergroot.
Tips om het stoppen met roken eenvoudiger te maken

Tip 1: Haal alle sigaretten en tabak uit huis

Er is in de eerste weken van je stoppoging niets zo verleidelijk als tabaksproducten die door het huis zwerven. De gouden regel: iets wat je niet in huis hebt, gebruik je minder snel. Het is net als bij ongezond eten. Om het te halen, moet je een drempel over. Je moet stoppen bij het tankstation, naar de supermarkt of tabaksspeciaalzaak.

Haal daarom alles wat met het roken te maken heeft uit huis. Niet alleen tabaksproducten, ook kleine aanstekers en de asbak.

Tip 2: Bereid jezelf voor op moeilijke momenten

Ze gaan er komen. Momenten waarop je jezelf afvraagt waar je dit eigenlijk voor doet. Op het terras waar je anderen ziet roken, op het feestje waar mensen je meevragen om te gaan roken en op de dagen dat je jezelf verveelt.

Bedenk wat lastige momenten kunnen zijn en schrijf direct op wat je op zulke momenten doet. Kies je ervoor om een rondje te gaan wandelen? Bel je die ene vriend(in) op? Ga je naar een serie kijken? Het moment duurt vaak maar drie minuten. Huisdieren kunnen ook een goede afleiding zijn, ga bijvoorbeeld knuffelen met je hond of kat!

Tip 3: Start op maandag

De weekenden zijn vaak het lastigst. Dan ga je naar vrienden, op stap of vinden de feestjes plaats. Je wordt sneller met het roken geconfronteerd en ‘verveelt’ je vaker. Anders gezegd: doordeweeks heb je genoeg aan je hoofd en hoef je niet aan het roken te denken.

De eerste drie tot vier dagen zijn het heftigst. Wanneer jij op maandag of dinsdag start met je PUUR Rookvrije leven, ga je lekker het weekend in. De heftigste dagen zitten er al op. 

Tip 4: Schrijf je motivatie op

Waarom onderneem je een stoppoging? Heb je daar al eens over nagedacht? Het is slim om je motivatie op te schrijven. Daar kun je op momenten waarop je de motivatie verliest naar kijken, jij herpakt jezelf dan net wat makkelijker. Hier een aantal redenen die we bij onze deelnemers voorbij zien komen:

“Ik wil meer geld sparen voor de toekomst van mijn kinderen.”
“Ik wil weer een gezond leven leiden en oud worden.”
“Ik doe het voor mijn kinderen. Niet voor het geld, puur voor een gezonde leefomgeving.”

De ontwennings­verschijnselen van je keuze voor een PUUR Rookvrij leven

In de eerste weken en maanden na je stopmoment verandert er veel in je lichaam. Zowel fysiek als mentaal. Je hebt gelezen over de voordelen en hoe je jezelf optimaal voorbereidt. Het is ook belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten.

Dit zijn klachten die voorbij kunnen komen:
- Snel boos of verdrietig
- Onrustig
- Weinig geduld
- Hoofdpijn
- Slecht slapen
- Koude rillingen
- Meer zin hebben in eten
- Tintelingen in je handen en voeten
- Vermindering van je concentratie

De meeste klachten beginnen na twee tot twaalf uur na je laatste sigaret. Na één tot drie dagen zijn ze het ergst, daarna neemt het geleidelijk af. Het is dus even doorbijten op weg naar een PUUR Rookvrij leven.

Alle ontwenningsverschijnselen gaan voorbij, de voordelen van een rookvrij leven nemen juist met de dag toe. Denk aan je einddoel: een gezonder, vitaler en prettiger leven. Daar heb je die week wel voor over!
Kies voor de juiste hulp

Kies voor de juiste hulp

Om het nog makkelijker voor jezelf te maken, kies je voor de methode van WeQuit. Wij zorgen ervoor dat jij een PUUR Rookvrij leven bereikt zonder al te veel pijn en moeite. Onze methode richt zich op het ‘samen stoppen met roken’. We verdelen deelnemers in groepen van zes tot acht personen. Je neemt deel aan groepssessies waarin je de voor- en nadelen van het stoppen met roken bespreekt. Daarnaast hebben jullie het over moeilijke momenten. Allemaal onder begeleiding van een gecertificeerd psycholoog.

Het Stoppen met roken Programma van WeQuit is opgenomen in het landelijke Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Daarin worden alleen effectieve therapieën opgenomen. Daarnaast vergoeden zorgverzekeraars onze behandeling volledig.

Ontdek of het wat voor je is tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Je hebt niets te verliezen!

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!