Very Brief Advice+ Training
Maak rookgedrag bespreekbaar

In ieders belang

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 80% van de rokers wil stoppen met roken.

Roken en stoppen met roken is een onderbelicht thema in de spreekkamer. Opvallend, want een stoppen-met-roken-advies van een zorgverlener is bewezen effectief.

Daarnaast heeft het een positief effect op uiteenlopende medische complicaties en vermindert het de tijdsdruk in de behandelkamer aanzienlijk.

Bronnen:
Trimbos Instituut
NET Factsheet impact rookadvies zorgverleners

ZonMw verwijs- en adviesmethode

Simpel maar succesvol

Een simpel stoppen-met-rokenadvies van een zorgverlener verhoogt de kans op succesvol stoppen met 50%.

Wanneer effectieve rookstophulp wordt benoemd in een stopadvies, is de kans dat een roker hiervan gebruik maakt ruim 5x groter.

Het is dus meer dan logisch dat zorgverleners het rookgedrag van rokers bespreekbaar maken en doorverwijzen naar goede stoppen-met-rokenzorg.

Lees hieronder meer over de training.

Very Brief Advice Plus

Very Brief Advice Plus (VBA+) is een bewezen effectieve verwijsmethode die zorg- en hulpverleners kan ondersteunen bij het gesprek over stoppen met roken.

De methode zorgt ervoor dat rokers vaker terechtkomen bij bewezen effectieve hulp en is specifiek ontwikkeld voor paramedici, medisch specialisten en huisartsen die hun rol in het ondersteunen van rokers bij het stoppen willen versterken.

Het Very Brief Advice Plus model, zoals toegepast in de WeQuit VBA+ trainingen, is een kort maar krachtig instrument geïntegreerd met de nieuwste inzichten uit het Trimbos-instituut.

Het model is niet alleen kort in tijdsduur maar ook krachtig in impact. Het is een waardevolle aanvulling voor zorgprofessionals die rookvrije levensstijlen willen bevorderen.

Meer weten of direct aanmelden? Hieronder vindt u de mogelijkheden.

Ons aanbod

Onze training biedt zorgverleners de tools die ze nodig hebben om op een effectieve manier rookstopadvies te geven. 

1. Impactvol
Leer hoe u in slechts 30 seconden impactvol rookstopadvies kunt geven. Onze training is gebaseerd op bewezen methoden zoals Very Brief Advice, waardoor u eenvoudig en effectief kunt communiceren zonder kostbare tijd te verliezen.

2. Deskundige begeleiding
Onze trainers zijn experts op het gebied van stoppen met roken en hebben ruime ervaring op het gebied van GZ/verslavingszorg. U zult profiteren van praktische kennis en inzichten die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse praktijk. Onze trainers hebben veel praktijk- en trainerservaring en zijn verbonden aan verschillende erkende beroepsgroepen zoals KABIZ, VGCT en artsenfederatie KNMG.

3. Up-to-date informatie:
We integreren de laatste inzichten en richtlijnen op het gebied van stoppen met roken in onze trainingen. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en lever zo de beste zorg aan uw rokende patiënten.


Op naar een rookvrije toekomst

WeQuit is expert op het gebied van nicotineverslaving. Ons team bestaat uit zorgprofessionals met ervaring in het effectief behandelen van mensen met een verslaving.

Daarnaast hebben we ruime ervaring in het opleiden en trainen van zorgprofessionals. Lees hier meer over onze expertise en ons team.

Naast de training VBA+ biedt WeQuit ook farmacotherapeutische trainingen en trainingen motiverende gespreksvoering.

Jaarlijks overlijden er ruim 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Met minimale inspanning kunnen zorgverleners een grote impact leveren bij het voorkomen hiervan.

Wacht niet langer. Investeer in uw vaardigheden en help patiënten op weg naar een rookvrije toekomst.

Schrijf u vandaag nog in voor onze VBA+ training en maak een verschil in het leven van uw patiënten. 


Mail naar info@wequit.nl 
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!