100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Stoppen met roken. Hoe begin je?

Stoppen met roken. Hoe begin je?
Stoppen met roken. Hoe begin je?
Stoppen met roken kan lastig zijn, zeker als je niet weet waar je moet beginnen of hoe je het aan moet pakken. Door jezelf goed voor te bereiden, voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan en verhoog je jouw slagingskans.

Eerste stappen om te stoppen met roken

Stoppen met roken is voor velen een uitdaging, het wordt vaak uitgesteld omdat er altijd een beter moment lijkt te zijn. Bepaal daarom voor jezelf een startdatum, zo heb je geen excuus meer om het uit te stellen.

Door mensen in je omgeving te vertellen dat je gaat stoppen met roken creëer je een vangnet van mensen die je kunnen helpen en ondersteunen als het moeilijk wordt. Verder is het verstandig om te kijken naar je rookgewoonten, rook je bijvoorbeeld altijd als je een kop koffie drinkt of wanneer je alcohol drinkt? Dan is de kans groot dat je jezelf hebt aangeleerd dit samen te doen en deze dingen onbewust aan elkaar zijn verbonden in je hersenen. Dit is een voorbeeld van klassieke conditionering.

Door deze triggers van tevoren vast te stellen kan je hier rekening mee houden en word je niet overvallen door behoefte aan een sigaret. In het begin kan het helpen om moeilijke situaties in het algemeen te vermijden, zo maak je het jezelf niet te moeilijk.

Je goed voorbereiden is de eerste stap om te stoppen met roken!

Ontwenningsverschijnselen

Wanneer je gaat stoppen met roken kan je verwachten dat je te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen. Laat dit je niet afschrikken, door hier van tevoren bewust van te zijn kan jij er beter mee om gaan. Ontwenningsverschijnselen die je kan verwachten als je stopt met roken zijn onder andere:

De 3e en 4e dag van het stoppen zijn het ergst. Tijdens deze dagen zullen de ontwenningsverschijnselen het meest aanwezig zijn, hierna wordt het alleen maar gemakkelijker. Het is helaas niet zo dat na deze dagen de verschijnselen weg zijn, maar je zult wel merken dat je lichaam doorheeft dat het ook kan functioneren zonder nicotine.

Stoppen met roken is lastig zonder hulp

De psychologen van WeQuit staan voor je klaar om jou te ondersteunen bij het stoppen met roken. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in gedragsverandering en hebben een effectief stoppen met roken programma samengesteld. Samen met jou kijken ze naar je huidige gewoontes en rookgeschiedenis en werken aan een plan om jouw gedrag te veranderen en je te leren hoe je omgaat met moeilijke momenten.

Tijdens de intake wordt er ook gekeken naar het eventuele gebruik van nicotinevervangende middelen of medicatie. Deze, in combinatie met de begeleiding, zorgen voor de hoogste slaginsgkans van jouw stopopoging.

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten, neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende intake.

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!