100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Samen stoppen met roken

Samen stoppen met roken
Samen stoppen met roken
Stoppen met roken blijft altijd een uitdaging, het is een hardnekkige gewoonte en verslaving voor velen. Je wilt hier wel vanaf, maar het is toch lastig om die eerste stap te zetten. Wanneer je deze eenmaal hebt gezet, blijft het lastig om vol te houden.

Er zijn verschillende manieren en technieken die je kan toepassen om het stoppen met roken makkelijker te maken voor jezelf. Zo kan je samen met een huisarts of begeleider kijken naar medicatie. Maar je kan ook samen met een groep stoppen.

Bij WeQuit bieden wij hulp aan door middel van professionals die jou gaan helpen om te stoppen met roken, in een groepje samen met andere mensen die dat ook willen. Zo heb je professionele begeleiding en een groep die je kan helpen en steunen omdat ze met dezelfde uitdagingen te maken hebben. Het is wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van stoppen onder begeleiding en nicotinevervangende middelen je de beste kansen geeft om blijvend te stoppen met roken.

Hoe kan stoppen met roken in een groep je helpen?

Door samen met een groep te stoppen heb je niet alleen een stok achter de deur. Je krijgt ook een groepsgevoel, je hebt samen hetzelfde doel voor ogen.

Natuurlijk is iedereen anders, dat is ook de reden waarom we beginnen met een persoonlijke intake. Tijdens het hele stop traject wordt je begeleid door één van onze professionals. Doordat we met kleine groepjes aan de slag gaan van 6-8 deelnemers  is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht tijdens de sessies.

Tijdens de sessies bespreken we verschillende onderwerpen zoals de voordelen van stoppen met roken, wat te doen tegen de ontwenningsverschijnselen, advies over medicijnen en nicotinevervangende middelen, maar ook bespreken we de moeilijke momenten en krijg je meer inzicht in je gedrag.

Zo  wordt alles besproken wat jij nodig hebt om blijvend te stoppen. Na de zes sessies is het traject afgerond. Ter nazorg hebben we nog een aantal contactmomenten waarin wij checken hoe het met je gaat, tot het laatste contactmoment na 12 maanden. Tijdens deze contactmomenten kijken we hoe het gaat en of je extra hulp nodig hebt.

Na het traject ben je gestopt met roken, gefeliciteerd! Tijdens de sessies leer je ook alles over hoe je dit het beste vol kunt houden zodat je ook na het traject door kan gaan met een gezondere levensstijl.

Zet nu de eerste stap naar een rookvrij leven en wij nemen contact met je op om jouw wensen te bespreken. De behandelingen worden volledig vergoed door je zorgverzekeraar, dus waar wacht je nog op?

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!