100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

De effecten van stoppen met roken

De effecten van stoppen met roken
De effecten van stoppen met roken: verbetering smaak- en reukvermogen
Twijfel je of je moet stoppen met roken? In deze blog belichten we een van de prettigste effecten van het stoppen met roken: de verbetering van je smaak- en reukvermogen.

Op een zaterdagochtend loop jij de supermarkt in, je hebt die ochtend nog niet gerookt en de geur van verse broodjes komt je tegemoet. Dat ruikt goed. In de middag hangt diezelfde geur in de winkel, maar ruik je het niet. De genuttigde sigaretten zijn daar de boosdoener van. Eén van de effecten van het stoppen met roken is het verbeteren van je smaak- en reukvermogen.

Binnen 48(!) uur na het stoppen is alle nicotine uit je lichaam en smaakt je eten al beter. Ook ruik je meer, vallen geuren op en kunnen die zintuigen eindelijk weer hun ding doen. De wereld om je heen verandert letterlijk.

Effecten stoppen met roken op de korte en lange termijn

Stoppen met roken heeft natuurlijk niet alleen op de korte termijn prettige effecten. Dat je smaak- en reukvermogen na 48 uur al verbetert, is geweldig, de kans op een hartinfarct daalt zelfs al na 24 uur. De belangrijkste effecten treden na een langere tijd op. Zo halveert de kans op mondholte- en slokdarmkanker na 5 jaar en halveert het risico op longkanker na 10 tot 15 jaar.

Dat lijkt ver weg, maar iedere dag na het stoppen wordt mooier en makkelijker. Misschien heb jij al eens zonder succes een stoppoging ondernomen. Dat is zuur, je was goed op weg. Door onze nieuwe behandelmethode vergroot jij de kans op succes en zorgverzekeraars vergoeden de behandeling volledig!

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Stel jezelf eens voor hoe mooi het leven is wanneer je alles goed ruikt. De verse bloemen tijdens een wandeling, de geur van de zee tijdens een weekendje weg of die geur van de bakker om de hoek. Jij ruikt het weer. En het eten, dat smaakt al 48 uur na het stoppen beter. Waar ga jij uit eten om het zelf te ondervinden en vieren dat je de eerste stap hebt gezet?

Ontdek zelf de effecten van het stoppen met roken en kies voor een behandeling die bewezen werkt. Duizenden mensen zijn blijvend gestopt met roken door een traject te volgen bij WeQuit. Jij bent de volgende. Plan je gratis kennismakingsgesprek in via de onderstaande button.

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!