100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

3 Tips om te stoppen met roken

3 Tips om te stoppen met roken
3 Tips om te stoppen met roken
Ben je van plan om te stoppen met roken en op zoek naar wat tips? Wil jij meer weten over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Stoppen met roken is niet gemakkelijk, echter kan je de kans van slagen wel vergroten door het stoppen op de juiste manier aan te pakken. Wij helpen je graag verder met deze 3 tips.

1. Bereid je goed voor
Schrijf op welke redenen je hebt om te stoppen, zo kan je deze gemakkelijk teruglezen en jezelf eraan herinneren wanneer je in de verleiding komt.

Zorg dat je op de hoogte bent van eventuele ontwenningsverschijnselen tijdens het stoppen en hoe je hier mee om gaat wanneer het gebeurt.

Bedenkt daarnaast voor jezelf wat voor jou de lastige momenten gaan zijn. Tijdens de lunchpauze of na een kopje koffie bijvoorbeeld, wanneer zijn jouw vaste rookmomenten? Als je dit weet heb je ook duidelijk voor jezelf wanneer jij het waarschijnlijk moeilijk gaat krijgen.

Maak een lijst met verschillende dingen die je kan doen om de verleiding te weerstaan.  

2. Kies een startdatum om te stoppen met roken  
Een startdatum bepalen om te stoppen met roken is iets wat veel rokers fijn vinden, zo hebben ze een datum waar ze naartoe kunnen werken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om direct te stoppen, het belangrijkste is dat je een methode kiest waar jij het meeste vertrouwen in hebt. Echter wil je wel voorkomen dat je het uit blijft stellen. Want het kiezen voor een stopdatum over 2 weken is in feite niks anders dan het stoppen 2 weken uitstellen.  

3. Stop samen met een groep
Door samen te stoppen heb je een support groep en een stok achter de deur. Wanneer je met meerdere mensen tegelijk stopt kan je gemakkelijk praten over ervaringen en dingen waar je tegenaan loopt. Zij zitten immers met dezelfde uitdagingen die jij dan ervaart.

Begeleiding om te stoppen met roken

Je staat er niet alleen voor. Je hoeft dit niet in je eentje te doen. Bij WeQuit krijg je stapsgewijs professionele begeleiding door psychologen die alles weten van gedragsverandering. Wanneer je jouw persoonlijke stopplan hebt kan je individueel maar ook in een klein groepje aan de slag met stoppen.

Samen stoppen is het meest effectief omdat je van elkaar kunt leren en elkaar kan stimuleren om het stoppen vol te houden.

Ben jij er klaar voor om jouw rookvrije leven te starten? Vraag dan nu een vrijblijvende intake bij ons aan. 

Ontvang nu je gratis E-book vol met Stoppen-Met-Roken tips!

Ontdek de sleutel tot succesvol stoppen met roken met ons gratis e-book van WeQuit. Versterk je kennis en vergroot je kans op een rookvrij leven. Bijna 20% van de volwassenen rookt en meer dan 80% daarvan wilt stoppen en worstel ermee; je bent dus niet alleen. Dit e-book biedt je de inzichten en tips die je nodig hebt om de uitdaging aan te gaan.
Wat niemand weet over roken
7 dingen die jij nog niet wist over roken. Kom alles te weten over 's werelds meest geaccepteerde verslaving.
Gratis E-book
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Meld je gratis aan!
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!