Stoppen met roken hulp

Stoppen met roken met hulp

Een programma dat bewezen helpt, waarbij je zonder moeite vergoed kan stoppen met roken. Je doet het samen met anderen, die je helpen in de sessies. WeQuit biedt stoppen met roken hulp aan. Wil je ook minder stress ervaren? Ga dan in gesprek met professionals die je houvast geven voor een leven zonder sigaretten. Samen gaan we voor een gezonde toekomst.

Stoppen met roken hulp voor iedere roker

Vind jij het ook tijd om te stoppen met roken? Voor een methode die wél werkt? Dan is de stoppen met roken hulp van WeQuit wat jij nodig hebt. Een programma dat volledig wordt afgestemd op jouw rokersverleden en dat werkt. Door samen te werken met psychologen die gespecialiseerd zijn in verslavingen hebben wij al ruim 10.000 rokers geholpen definitief te stoppen.

Er zijn verschillende soorten rokers. De één rookt overdag ieder uur wel een sigaret, de ander houdt het op een feestje en een ander rookt zo’n 10 sigaretten per dag. Iedere roker komt eens in de zoveel tijd tot bezinning en twijfelt of stoppen met roken een mogelijkheid is. Ontdek hoe wij het stopproces voor iedere soort roker makkelijk maken.

Wij hanteren een andere werkwijze, een werkwijze waar jij centraal staat en jij echt je verhaal kunt doen. Een programma, waar er naar je wordt geluisterd en waar je in gesprek kunt gaan met anderen en professionals. Waar een stoppoging om wordt gezet naar een leven zonder sigaretten of andere tabaksvormen. Een gerichte aanpak, dat maakt de stoppen met roken hulp van WeQuit effectief.
Wij zijn voorstanders van het bespreekbaar maken van problemen die je ondervindt bij het stoppen met roken. Waar loop jij tegenaan? Wat maakt het moeilijk om het stopproces voort te zetten? Wanneer krijg je plotseling trek in een sigaret? Door het antwoord op deze vragen kunnen onze psychologen dieper met je in gesprek gaan en reflecteren.

Ieder mens en iedere roker is anders. Dat geldt niet alleen voor de hoeveelheid sigaretten die diegene per dag of week rookt, ook hoe iemand is kan aanzienlijk verschillen. Bij WeQuit bieden we onze cliënten de mogelijkheid om de besprekingen 1-op-1 te voeren met een psycholoog of deel te nemen aan groepsgesprekken met anderen.
Jij en andere mensen die op dat moment een stoppoging ondernemen worden samengebracht en jullie bespreken de problemen waar jullie tegenaan lopen. Door ervaringen te delen word je behoed voor tegenslagen in de toekomst, maar kan je anderen ook helpen met de dingen die zij op dit moment meemaken. Misschien heb jij dergelijke tegenslagen al overwonnen.

Kennismakingsgesprek stoppen met roken hulp

Om daadwerkelijk effectieve stoppen met roken hulp aan te kunnen bieden, is het belangrijk dat onze psychologen een goed beeld krijgen van de persoon die wil stoppen. Jij dus in dit geval. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek of intake bespreken we je rokersgeschiedenis. We achterhalen waarom je ooit bent begonnen met roken, waarom je moeite hebt om van sigaretten af te blijven en waarom je graag wil stoppen. Tijdens dit gesprek komen ook nicotine vervangende middelen aan bod zoals pleisters en zuigtabletten. Jij kunt zelf aangeven of je hier gebruik van wil maken of niet. Ook bespreken we de mogelijkheden wat betreft medicatie, denk hierbij aan Champix.

Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken: de meerderheid van de zorgverzekeraars vergoedt dergelijke middelen in combinatie met de stoppen met roken hulp van WeQuit. Reden hiervan is de bewezen effectiviteit van ons traject. Na dit gesprek stelt jouw psycholoog een persoonlijk stopplan op. Met dit stopplan word jij in staat gesteld om op een gezonde, eenvoudig vol te houden manier van de sigaretten af te komen. Ook worden er direct vervolgafspraken ingepland. Deze vervolgafspraken bestaan uit individuele of groepsgesprekken. Jij kiest.

Individuele gesprekken

Binnen de mogelijkheden van de stoppen met roken hulp ligt het voeren van individuele gesprekken. Er kan door de cliënt namelijk een keuze worden gemaakt in het soort conversaties die hij of zij het liefst voert over vooruitgang en tegenslagen: een individueel gesprek of groepsgesprek. De individuele gesprekken zijn zo ingedeeld dat alles wat aan bod moet komen, ook daadwerkelijk wordt besproken. Er is daarnaast ook ruimte voor vragen aan de psycholoog. De aandacht ligt niet alleen op hoe het op dat moment met je gaat, maar ook op hoe het in de toekomst verder moet. Jij bent diegene die controle over je leven moet en wil hebben. Wij geven de handvaten en bespreken hoe je dit in de toekomst zelfstandig kunt zonder de stoppen met roken hulp van WeQuit. Dat is waar we het voor doen: een vrij leven zonder dwangmatige gedachtes die met roken te maken hebben. Het resultaat? Een gezondere jij.

Groepsgesprekken

Zoals al duidelijk is geworden in dit artikel is de andere keuze die wij bieden het voeren van groepsgesprekken. Gebleken is dat het werken en evalueren in groepsverband een ontzettend sterke methode is. Al duizenden jaren leeft de mens in groepsverband. Al sinds het begin van de mens werden taken verdeeld, maar werd er geleefd als groep. Dit zit in ons systeem. We hebben allemaal een bepaalde bewijsdrang. Het werken en evalueren in groepsverband kan dus een spreekwoordelijke stok achter de deur zijn voor mensen. Minder snel terugvallen, een verantwoordelijkheidsgevoel voor de groep hebben en niet willen falen. Ook kunnen deelnemers zichzelf optrekken aan de ervaringen van anderen. Je leert van elkaar en behoed elkaar voor fouten die een ander al heeft gemaakt.

Aan de bel trekken

Vanaf het moment dat jij aan de bel trekt en daarmee het stopproces in gang zet, staat bij ons alles in het teken om jou zo spoedig en aangenaam mogelijk te verlossen van de sigaretten. Mensen met kennis waarmee je kunt praten, één psycholoog als contactpersoon, het opmaken van een persoonlijk stopplan, contact met de zorgverzekeraar om de behandeling te vergoeden, wij zetten alles op alles om jou te kunnen helpen. De beste stoppen met roken hulp bieden is waar WeQuit voor staat.

Stoppen met roken hulp van WeQuit maakt het verschil door:

* Te werken op een andere, effectievere manier; * De cliënt de keuze te geven tussen het voeren van persoonlijke- of groepsgesprekken; * Altijd bereikbaar te zijn voor haar cliënten; * Een behandelplan op te stellen waar zorgverzekeraars in geloven, hierdoor vergoeden zij de behandeling in de meeste gevallen volledig; * Te werken met gecertificeerde psychologen, deze hebben verslavingszorg als specialisme en in veel gevallen veel ervaring waar jij van kunt leren; * 6 maanden na je stopdatum een contactmoment in te plannen; * 12 maanden na je stopdatum nogmaals een contactmoment in te plannen om te vragen hoe het met je gaat en of wij je nog ergens mee kunnen helpen. Ben je er ook van overtuigd dat je gebruik wil maken van de stoppen met roken hulp van WeQuit? Samen zetten we een punt achter jouw verslaving!

Stoppen met roken hulp in combinatie met medicatie

De ontwenningsverschijnselen zijn de meest voorkomende redenen dat rokers terugvallen in hun oude gewoonte. Deze kunnen als heftig worden ervaren. Je kunt angstig worden, jezelf misselijk voelen en minder goed slapen.

Kijk op stoppen met roken bijwerkingen voor meer informatie over de ontwenningsverschijnselen. Het is nooit verkeerd om jezelf in te lezen voor je een stoppoging onderneemt.

Voor ieder probleem is een oplossing. Zo ook voor de ontwenningsverschijnselen die een stoppoging met zich mee kunnen brengen. Onze stoppen met roken hulp zou niet compleet zijn zonder het aanbieden van medicatie.

Medicatie is voor niemand verplicht, sommige cliënten maken er geen gebruik van, maar het kan de ontwenningsverschijnselen aanzienlijk verminderen. Dit bevordert de kans op slagen enorm. Wie geen of minder last heeft van dergelijke bijwerkingen, doorloopt het stopproces een stuk aangenamer. Minder tegenslagen, sneller het gewenste resultaat.
Door de methode van WeQuit zijn al ruim 2800 ex-rokers definitief gestopt met roken. Verzekeraars geloven in onze werkwijze en vergoeden daarom in bijna alle gevallen de medicatie én volledige behandeling.
Rookvrije toekomst
Een leven zonder sigaret of gedachtes die je aan de sigaret doen denken voor onze cliënt, dat is de doelstelling die wij vanaf het startschot van iedere behandeling hebben. Deze doelstelling wordt gehaald door onze gedragsmatige ondersteuning. Het vizier staat niet op de korte termijn maar op de toekomst. Je moet binnen een jaar zonder moeite van sigaretten af kunnen blijven en kunnen genieten van een leven zonder tabak. Je plezier uit andere dingen halen en kunnen werken aan een gezondere jij. Stoppen met roken hulp bevordert je eigen gezondheid, die van de mensen in je direct omgeving en financiële situatie in sommige gevallen. Alleen maar voordelen. Jij zet de eerste stap, de stoppen met roken hulp van WeQuit zorgt ervoor dat je stoppoging succesvol wordt.
Rookvrije toekomst

Nazorg

Na een behandeling worden er twee vervolgafspraken ingepland: 6 & 12 maanden na de definitieve stopdatum. Tijdens deze afspraken wordt er besproken hoe het met je gaat, welke eventuele tegenslagen je hebt moeten verwerken en of wij je nog ergens mee kunnen helpen. Mocht dit nodig zijn, kunnen onze cliënten direct rekenen op de professionele hulp die zij van ons gewend zijn.

Wanneer cliënten een terugval hebben na een succesvol afgeronde behandeling, maar wanneer dit binnen 6 maanden na de stopdatum voorvalt, kunnen zij contact met ons opnemen. We plannen een gesprek in, zorgen ervoor dat de ‘schade’ beperkt blijft en helpen hen verder.
Ook direct starten met je stoppoging?
Heb je vragen over de behandeling van WeQuit of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel ons op 085-1124367 of mail naar info@wequit.nl. Liever direct een kennismakingsgesprek inplannen? Laat dan je gegevens hieronder achter.

WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!