Ik wil stoppen met roken
Het belang voor je gezondheid en hoe WeQuit je kan helpen

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct
Gestopte deelnemers
10533
Gestopte deelnemers
Niet gerookte pakjes
1922273
Niet gerookte pakjes
Euro's bespaard
15378180
Euro's bespaard

Denk je wel eens "Ik wil stoppen met roken"? En wil je nu dan ook stoppen met roken en voorgoed afscheid nemen van deze schadelijke gewoonte? Op deze pagina ontdek je het belang van stoppen met roken voor je gezondheid en welzijn, en hoe WeQuit je kan helpen. Roken heeft ernstige schadelijke effecten op je lichaam, verhoogt het risico op ernstige ziekten en belemmert je algehele gezondheid. Gelukkig zijn er direct talloze voordelen verbonden aan het stoppen met roken, zoals een verbeterde longfunctie, verlaagd risico op hart- en vaatziekten en een betere algehele gezondheid. WeQuit begrijpt de uitdagingen van het stoppen met roken  en biedt deskundige coaching en bewezen methoden om je te helpen bij het stoppen met roken. Ontdek hoe WeQuit je kan ondersteunen bij het nemen van deze belangrijke stap naar een gezonder leven zonder roken.

Ik wil stoppen met roken: De WeQuit aanpak

In de eerste sessie nodigen we je uit om je motivatie te onderzoeken en bewust te worden van jouw persoonlijke redenen om te stoppen met roken. Neem de tijd om te reflecteren en te ontdekken wat jou beweegt om deze verandering in je leven aan te brengen. Is het jouw gezondheid, de wens om een positief voorbeeld te zijn voor je kinderen of de wens voor meer energie en vitaliteit?

Nadat je motivatie om te stoppen inzichtelijk is geworden, analyseren we het rookgedrag. Vervolgens helpen we onze deelnemers om stapsgewijs risicosituaties en triggers te herkennen, hierop voorbereid te zijn en hier alternatief gedrag voor in de plaats te zetten.

In de eerste sessie ligt dus de focus op het stellen van doelen en het maken van een concreet plan om te stoppen met roken. Vervolgens zullen gedurende het traject je voortgang meten.

Daarnaast ontwikkelen we in de daarop volgende sessies een gedetailleerd stoppen met roken plan dat is afgestemd op jouw behoeften. Dit plan bevat strategieën om triggers te identificeren en alternatieven te vinden die je helpen om met moeilijke momenten om te gaan. Door duidelijke doelen en een concreet plan te hebben, ben je goed voorbereid op je reis naar een rookvrij leven. Ons team staat klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij elke stap op deze weg naar succes.

Tijdens de sessies richten wij ons ook op het overwinnen van ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden bij het stoppen met roken. We bieden inzicht in de fysieke en mentale symptomen en voorzien je van praktische tips en strategieën om hiermee om te gaan. Daarnaast benadrukken we het belang van een ondersteunend netwerk van vrienden en familie om je te helpen tijdens dit proces. Samen zullen we jouw kracht en veerkracht vergroten, zodat je met succes de uitdagingen van ontwenningsverschijnselen kunt overwinnen. Ons toegewijde team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen terwijl je op weg bent naar een gezond en rookvrij leven.

Onze bewezen methoden en begeleiding om te stoppen met roken

Bij WeQuit geloven we in een holistische aanpak om je te helpen succesvol te stoppen met roken. Onze persoonlijke coaching is speciaal op jou afgestemd en biedt de nodige ondersteuning en motivatie tijdens het hele proces. We richten ons op gedragsveranderingstechnieken om de psychologische aspecten van roken aan te pakken en nieuwe gezonde gewoonten te ontwikkelen. Daarnaast raden we het gebruik van nicotinevervangers aan in combinatie met ons traject, om de fysieke afhankelijkheid te verminderen. Onze ondersteuning stopt niet na het stoppen met roken, we bieden ook gratis nazorg en helpen je bij het voorkomen van terugval. WeQuit staat klaar om je te begeleiden op jouw weg naar een gezond en rookvrij leven.

Bij WeQuit geloven we in een persoonlijke aanpak die is afgestemd op jouw behoeften en omstandigheden. Onze professionele behandelaars staan klaar om je te begeleiden tijdens elke stap van het proces. Ze helpen je bij het ontwikkelen van een sterke motivatie en mindset, het stellen van haalbare doelen en het maken van een gedetailleerd stoppen met roken plan.


Onze aanpak omvat ook het aanpakken van de ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden wanneer je stopt met roken. We begrijpen dat dit een uitdagende fase kan zijn, zowel fysiek als mentaal. Daarom voorzien we je van waardevolle tips en strategieën om deze ontwenningsverschijnselen te overwinnen en een ondersteunend netwerk van vrienden en familie op te bouwen.

Het succes van onze aanpak wordt weerspiegeld in de vele positieve verhalen van onze klanten. Ze delen hun ervaringen en hoe hun leven is veranderd nadat ze gestopt zijn met roken. Deze getuigenissen zijn inspirerend en laten zien dat het mogelijk is om voorgoed afscheid te nemen van deze schadelijke gewoonte.

Bij WeQuit geloven we dat stoppen met roken een reis is die je niet alleen hoeft te maken. Ons toegewijde team staat klaar om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens dit proces. We bieden niet alleen ondersteuning tijdens het stoppen, maar ook daarna om terugval te voorkomen en je te helpen een rookvrij leven te behouden.

Klaar om de eerste stap te zetten naar een gezonder en gelukkiger leven zonder roken? Ontdek via onze website hoe WeQuit je kan helpen om voorgoed te stoppen met roken. Samen zetten we jouw rookvrije toekomst in gang.
Veelgestelde vragen
Hoe lang duren de ontwenningsverschijnselen en hoe kan ik ermee omgaan?
Ontwenningsverschijnselen variëren van persoon tot persoon, maar ze kunnen enkele weken aanhouden. Het is belangrijk om te weten dat de intensiteit ervan geleidelijk afneemt. Om met ontwenningsverschijnselen om te gaan, raden we aan om gezonde afleidingen te vinden, zoals lichaamsbeweging, ademhalingstechnieken en het zoeken naar steun van je sociale netwerk. Tijdens ons traject krijg je uitgebreide informatie, om hoe specifiek om te gaan met deze symptomen.

Zal ik aankomen als ik stop met roken? 
Gewichtstoename is een veelvoorkomende zorg bij mensen die stoppen met roken. Hoewel sommige mensen een kleine gewichtstoename kunnen ervaren, zijn er strategieën om dit te minimaliseren, zoals het handhaven van een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het vinden van alternatieve manieren om stress te beheersen. Ook zie je vaak dat de toename in gewicht maar tijdelijk is.

Wat als ik eerder ben gestopt met roken en weer ben begonnen? 
Terugval komt vaak voor en betekent niet dat je hebt gefaald. Het is belangrijk om te begrijpen wat de triggers waren die tot de terugval hebben geleid en nieuwe strategieën te ontwikkelen om hiermee om te gaan. WeQuit biedt ondersteuning en begeleiding om je te helpen bij het voorkomen van terugval en het behoud van een rookvrij leven.

Kan WeQuit mij helpen, zelfs als ik al meerdere keren heb geprobeerd te stoppen? 
Absoluut! WeQuit is er om je te ondersteunen, ongeacht je eerdere stoppogingen. Onze persoonlijke aanpak en bewezen methoden zijn ontworpen om je te helpen bij elke stap van het stoppen met roken proces. We richten ons op jouw specifieke behoeften en bieden ondersteuning om je te helpen succesvol te stoppen en een rookvrij leven te leiden. WeQuit geeft je inzicht zodat je leert van je eerdere pogingen.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te voorzien van de informatie en ondersteuning die je nodig hebt om te stoppen met roken en een gezond, rookvrij leven te bereiken.

Veelgestelde vragen
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!