De beste manier om te stoppen met roken

100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct
Roken is een verslaving die moeilijk te overwinnen is. Het is een strijd die jij niet alleen voert, dagelijks zijn er miljoenen mensen die dagelijks roken - terwijl ze weten dat stoppen beter is voor ze. Waarschijnlijk heb jij ook eens een stoppoging ondernomen, zonder succes.

Hoe zou het voor jou zijn als er een methode bestaat die je helpt in je strijd tegen het roken? Die het stoppen door een nieuwe methode eenvoudiger dan ooit maakt, waardoor de kans op succes groter is en de wereld weer aan je voeten ligt.
Dat zou mooi zijn, toch? Die methode bestaat. In dit artikel lichten we de meest effectieve manier om te stoppen met roken toe; die van WeQuit. Maar dat is niet alles, we geven je ook wat extra informatie over het stopproces zodat je goed geïnformeerd de stap naar een rookvrij (en gezonder) leven kunt maken.

Wat maakt roken zo verslavend?

Er is een specifieke stof die het roken zo verslavend maakt: nicotine. Die stof wordt snel in je bloed opgenomen nadat je een sigaret opsteekt en bereikt binnen enkele seconden je hersenen. Daar activeert het dopamine, wat uiteindelijk zorgt voor een gevoel van genot en beloning. En daar verlang je steeds vaker naar.

Je lichaam raakt eraan gewend en wil steeds meer. En jij geeft daar natuurlijk gehoor aan. Je maakt met plezier vijf minuten vrij om even te genieten van een sigaret. 

Als de nicotinelevels in het lichaam daarna afnemen, treden er ontwenningsverschijnselen op. Die herken je wel: prikkelbaarheid, rusteloosheid, concentratieproblemen en natuurlijk dat intense verlangen naar een sigaret.

Dat wil je voorkomen, dus blijf je roken. En dat maakt het zo verslavend. Met deze informatie op zak, kunnen we gaan kijken naar de beste manier om te stoppen met roken. 
De beste manier om te stoppen met roken van WeQuit
Dat roken ongezond is, dat hoeven we je niet meer uit te leggen. Daar heeft de overheid de afgelopen jaren tijd, energie en vooral veel geld in gestoken. Wat we je wel uit willen leggen, is onze methode. Volgens ons en inmiddels meer dan 10.000 deelnemers is dit de beste en meest laagdrempelige manier om te stoppen met roken.

In drie fases ga jij van een verslaving naar een rookvrij leven:

Fase 1: Persoonlijke intake

Jij bent anders dan anderen. Daarom maken we samen een rookanalyse en kijken we naar jouw persoonlijke rookgedrag. Op basis van die analyse kiezen we een traject dat bij je past en waarmee de slagingskans het grootst is.
Fase 1: Persoonlijke intake

Fase 2: Begeleid stoppen

Je hoeft met onze beste manier om te stoppen met roken je huis niet uit. Geen bezoekjes aan een therapeut of andere kliniek waar je liever niet komt. In zes weken volg je online sessies en helpen we je door het eerste stadium van het stoppen met roken. We werken gezamenlijk aan een plan om terugval te voorkomen.
Fase 2: Begeleid stoppen

Fase 3: Gestopt blijven

Die eerste zes weken zijn belangrijk om te stoppen, maar vervolgens gestopt blijven is het belangrijkste. Daarom bieden we bij WeQuit open groepen aan als gratis optionele nazorg. Verder nemen we regelmatig contact met je op om te checken hoe het gaat - tot zeker 12 maanden na je traject.
Fase 3: Gestopt blijven
Waarom onze methode beter werkt dan andere stopmethoden
Bij WeQuit behandelen we het stoppen met roken op een andere, innovatieve manier. In plaats van wekelijks naar een therapeut te gaan, of in een volle zaal te luisteren naar iemand op een podium die vertelt waarom je niet zou moeten roken, ga je samen met een klein groepje mede-stoppers, onder begeleiding van een behandelaar, in 6 online sessies je rookgedrag inzichtelijk maken en daardoor begrijpen. Want pas wanneer je het begrijpt, kun je de verslaving te slim af zijn en jouw rookpatronen doorbreken. Jij en je kleine groepje hebben allemaal hetzelfde doel: voor eens en voor altijd stoppen met roken. Daardoor raak je gemotiveerd en hou je het makkelijker vol. Je wilt jezelf en anderen namelijk niet teleurstellen. En het grote voordeel: je helpt elkaar. De behandelaar die de groepssessies begeleidt is altijd een gespecialiseerde psycholoog met veel ervaring. Deze stelt de juiste vragen, zet je aan het denken, en geeft je waardevolle tips gebaseerd op de juiste informatie. Ook zijn zij jouw stok achter de deur. 
Waarom onze methode beter werkt dan andere stopmethoden
Vergoeding vanuit vrijwel alle zorgverzekeraars
Mocht je nog twijfelen: WeQuit wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat je je eigen risico hoeft aan te spreken. We werken samen met alle verzekeraars, dus de weg naar een rookvrij leven ligt helemaal open. Het kost jou helemaal niets.

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of dit voor jou ook de beste manier om te stoppen met roken is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

En, voor we het vergeten, je zit nergens aan vast.

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je meteen ingepland worden of wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!