CZ stoppen met roken

Stop slim, stop samen

rokers gestopt met de WeQuit methode

WeQuit

Stoppen met roken, vergoed door CZ

De WeQuit methode helpt jou om definitief te stoppen met roken waarbij het CZ de volledige behandeling betaalt. Ook zonder eigen risico. Zet onder begeleiding een definitieve punt achter het roken. Start vandaag nog!

Waarom het CZ de WeQuit methode volledig vergoedt

Er moet een reden zijn waarom zorgverzekeraars de methode van WeQuit volledig vergoeden. De kosten die zorgverzekeraars maken door rokende Nederlanders willen ze graag inperken, daarom vergoeden zij een behandeling die werkt.

Dat laatste is daarbij wel belangrijk; een methode moet bewezen werken voor verzekeraars die daarin willen investeren. Bij WeQuit hebben we met onze methode inmiddels meer dan 2900+ personen geholpen met het vaarwel zeggen tegen verschillende tabaksvormen. We hebben hier een eigen methode voor ontwikkeld, hoe deze werkt lees je verderop in dit artikel.

Waarom het CZ stoppen met roken met WeQuit vergoedt heeft daarnaast nog met wat anders te maken: je gezondheid. Zorgverzekeraars stimuleren je om gezonder te leven. Niet alleen voor henzelf, ook voor jou. Een gezond leven brengt je meer.

Ook zonder eigen risico volledige vergoeding

De wereld van verzekeraars kan ingewikkeld zijn, zeker wanneer het aankomt op het welbekende ‘eigen risico’. Voor sommige zorgbehoeften betaal je eerst zelf een bedrag, denk hierbij aan ziekenhuiszorg. Ieder jaar wordt de hoogte van deze eigen bijdrage door de overheid vastgesteld. Wanneer de zorgkosten boven dit vastgestelde bedrag uitkomen, vergoedt de zorgverzekeraar de rest. Sommige mensen kiezen ervoor om boven op het door de overheid vastgestelde bedrag nog extra eigen risico te nemen. Het maandelijks te betalen bedrag wordt dan lager.

Het fijne aan het CZ stoppen met roken programma is dat je geen geld kwijt bent aan je stoppoging. Je ontvangt eenmaal per jaar de vergoeding door de zorgverzekeraar, gewoon vanuit je basispakket. Let wel: een tweede stoppoging wordt niet vergoed, maar met het WeQuit programma lukt het gewoon meteen de eerste keer. We zetten een punt achter je rokersgeschiedenis.

Met CZ stoppen met roken: wat houdt volledige vergoeding in?

Stoppen met roken is een hele opgave, zeker wanneer je jarenlang hebt gerookt. Maar eens in de zoveel tijd denkt iedere roker na over een stoppoging. Sommigen laten het varen en blijven roken, anderen blijven het in hun hoofd houden en ondernemen daadwerkelijk een poging. Dat zijn er ieder jaar ongeveer een miljoen.

Zonder hulp(middelen) verzaakt de meerderheid tijdens een stoppoging. Bij WeQuit zijn we daar wat aan gaan doen. We hebben in eerste instantie een nieuwe methode ontwikkeld, maar geven rokers ook de kans om gebruik te maken van hulpmiddelen.

Dat het CZ stoppen met roken met WeQuit aanmoedigt heeft daar ook mee te maken. Zij hebben om die reden besloten ook de hulpmiddelen die jij gebruikt tijdens je stoppoging volledig te vergoeden. Dit doen zij tijdens de eerste 3 maanden van de stoppoging. In de meeste gevallen hoeven deelnemers niet langer gebruik te maken van hulpmiddelen.

Waarom gebruikmaken van hulp?

Het is niet altijd even makkelijk om ergens hulp voor te zoeken. Wanneer we ergens last van hebben vermijden we de dokter. Het gaat vanzelf wel over. Denken we. Hulp vragen voelt voor sommigen als ‘falen’. Wij bewijzen het tegendeel en zorgen ervoor dat hulp aannemen voelt als een overwinning in plaats van falen.

De reden dat het CZ stoppen met roken met onze methode aanmoedigt is simpel: wij vergroten de kans op het definitief stoppen aanzienlijk. Dat is in het verleden gebleken, al ruim 2900 Nederlanders zijn mede door ons gestopt. Zij hebben een fijner, gezonder en vitaler leven. Nu jij nog!

Te vaak ondernemen rokers zonder professionele hulp een stoppoging. Het is niet alleen lichamelijk zwaar te verduren wanneer je na 1 of 2 weken toch weer begint te roken, ook mentaal voelt het niet goed. Na een gefaalde stoppoging wordt er minder snel een nieuwe ondernomen, je hebt het gevoel dat je het niet kunt. Door voor WeQuit te kiezen kan jij wel definitief stoppen. Wij weten het zeker!

De voordelen van een rookvrij leven

Lichamelijk

Een van de voordelen van een rookvrij leven is de verbetering van je conditie. Wie fitter is, zal meer plezier ervaren, minder moeite hebben met het uitvoeren van bepaalde bewegingen of taken en heeft meer energie. Een roker is bijvoorbeeld na het belopen van een trap vaak buiten adem, ook daar ben je vanaf als je stoppoging succesvol is.

Je smaak- en reukvermogen verbeteren en komen terug op het oude niveau. Koken wordt leuker, in de natuur wandelen nog veel lekkerder en je geniet meer van het eten en drinken dat voorgeschoteld wordt. Of het nu een frietje is of een hoogwaardig gerecht, alles smaakt en ruikt vele malen lekkerder. Allemaal voordelen van stoppen met roken.

Dan nog wat anders belangrijks: je verschijning. Wist je dat je haren voller worden en een mooiere kleur krijgen? Dit komt doordat de doorbloeding verbetert na het stoppen. Het CZ stoppen met roken programma van WeQuit zorgt er daarnaast ook voor dat je huid en je tanden mooier zullen worden. Geen gele aanslag meer, gezonder tandvlees en kleur in je gezicht. Een gezond leven ligt ook voor jou binnen handbereik met onze methode.

Financieel

Dan nog de andere kant van het roken: de financiële. Omdat roken ongezond is wil de staat het ontmoedigen. Hoe zij dit doen? Door de prijs van een pakje sigaretten te verhogen. Waar je in 2005 nog €5,- per pakje van 20 stuks moest betalen, kost eenzelfde pakje je nu al €8,20. De verwachting is dat de prijs voor 2023 al richting de €10,- per pakje zal gaan.

Wie het CZ stoppen met roken programma combineert met onze methode bespaart dus niet alleen op de kosten van de behandeling, ook na je stoppoging houd je geld over. Lekker een keer extra op vakantie, een weekendje weg of extra shoppen. Dat wil jij toch ook?

Wil je weten of met het CZ stoppen met roken programma iets voor jou is? Meld je aan!

Hoe ziet het CZ stoppen met roken programma bij WeQuit eruit?

Wie aan een behandeling begint wil natuurlijk weten wat hem of haar te wachten staat. Bij WeQuit maken we gebruik van een duidelijk stappenplan. Zo weet jij waar je aan toe bent, wanneer wij je graag zien en ontstaat er duidelijkheid. We maken het daarnaast ook persoonlijk. We doen er alles aan om de stoppoging succesvol af te ronden.

Kennismakingsgesprek

Nadat jij je hebt aangemeld voor het CZ stoppen met roken programma plannen we een kennismakingsgesprek met je in. De psycholoog gaat met je in gesprek, bespreekt je rokersgeschiedenis en krijgt zo een duidelijk beeld van jou als persoon. Op basis van dit gesprek stelt de psycholoog direct een stopplan op. Jij weet waar je aan toe bent, de psycholoog heeft verteld hoe jij het beste geholpen kunt worden en de volgende stap kan worden gezet.

Begeleid stoppen

Na het kennismakingsgesprek spreken wij je zes keer op vaste tijden. Je komt samen in een videogesprek. Jij bepaalt of je individueel met de psycholoog in gesprek wilt gaan of deel wilt nemen aan een groepsgesprek. De groepsgesprekken vinden plaats in kleine groepjes.

Het enige wat je nodig hebt om deel te nemen is een smartphone en stabiel internet. We bespreken tijdens deze sessies niet alleen de vordering, ook hebben we het over het gestopt blijven nadat je de behandeling met succes hebt afgerond.

Samen bespreken jullie moeilijke momenten, gedachten die door je hoofd gaan en krijg je inzicht in je gedrag. Soms verander je op wat vlakken tijdens een stoppoging. Door de videogesprekken is het CZ stoppen met roken programma persoonlijk. We geven deelnemers zelf de keuze of zij individueel of aan groepsgesprekken willen deelnemen omdat iedereen anders is.

Gestopt blijven

De uitgangspositie van een stoppoging is het definitief kunnen stoppen met roken. Maar wanneer jij officieel bent gestopt, ben je er helaas nog niet. De grootste uitdaging zit hem in het gestopt blijven. De kans op een terugval is weliswaar afgenomen, maar de risico’s liggen nog altijd op de loer.

Tijdens het CZ stoppen met roken programma besteden we veel tijd aan de periode na het stoppen. Na de behandeling is het aan jou om vol te houden. We plannen altijd twee afspraken in: een halfjaar en een jaar na je officiële stopdatum. Tijdens die gesprekken, welke ook online worden gevoerd, bespreken we je voortgang en kijken we of we je nog ergens mee kunnen helpen!

Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling echt volledig vergoed?
Ja, iedereen waarvan CZ de zorgverzekeraar is krijgt één behandeling per jaar vergoed. De hulpmiddelen worden gedurende een periode van drie maanden vergoed.

Moet ik gestopt zijn voor ik aan dit traject deelneem?
Nee, ook voor mensen die op het moment van inschrijven nog roken, is plek. Wij helpen iedereen.

Kan ik beter in groepsgesprekken deelnemen of voor individuele gesprekken gaan?
Vanuit WeQuit raden wij altijd aan om deel te nemen aan de groepsgesprekken. Deze werken beter en verhogen de kans op slagen aanzienlijk. Mocht jij toch liever individueel in gesprek gaan is dit gewoon mogelijk.

Vind je het ook tijd om te stoppen?

Heb je vragen over onze methode of ben je benieuwd wat WeQuit voor jou kan betekenen?
Bel ons voor meer informatie via 085-1124367 of mail naar info@wequit.nl.

Waarom WeQuit

online videogesprekken

begeleid door psychologen

I

direct starten met stoppen

94% stopt tijdens traject

klantcijfer 9.1

individueel en in groepen

vergoed door verzekeraars

stoppen vanuit huis

}

inclusief nazorg

100% vergoed

WeQuit is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister
daarom wordt WeQuit vanuit de basisverzekering vergoed.

Staat je verzekering er niet bij? Bekijk hier alle vergoedingen >>

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.