Stoppen met roken
Patiënten doorverwijzen

APP werkt samen met WeQuit

APP werkt samen met WeQuit

APP en WeQuit werken samen om zoveel mogelijk mensen te helpen met het stoppen met roken. Een stopadvies door een zorgprofessional is één van de sterkste prikkels voor een roker om te stoppen met roken. Een simpel stoppen-met-roken advies van een zorgverlener verhoogt de kans op succesvol stoppen met 50%.  Het stopadvies kun je al in 30 seconden geven!

Hoe kan jij helpen?

Een Very Brief Advice (VBA), is een eenvoudige vorm van adviseren, ontwikkeld om in minder dan 30 seconden in ieder consult met een roker toe te passen. Een VBA is gemakkelijk aan te leren en toe te passen. Laat je gegevens achter en WeQuit neemt zo snel mogelijk contact met je op om deze methode toe te passen en je meer informatie te geven over het samenwerkingstraject.
WeQuit Logo
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.

Doorverwijzen naar WeQuit

Het Trimbos Instituut moedigt zorgprofessionals aan om het gesprek over roken aan te gaan, ondersteund door de campagne 'Rookstopzorg'. WeQuit biedt paramedici die hieraan willen bijdragen handvaten! Tijdens een consult herken je rookgedrag bij een patiënt of leg je de relatie met hun klachten. Vervolgens peil je hun bereidheid om te stoppen en breng je hen eenvoudig in contact met WeQuit via een simpel verwijsformulier op de website.

Als de patiënt voldoet aan bepaalde criteria en besluit om het stoptraject te starten, waardoor WeQuit de behandeling kan declareren, ontvangt de verwijzende paramedicus een vergoeding van WeQuit.

Roken is een zeer verslavende gewoonte

Roken vormt de belangrijkste risicofactor voor chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, longaandoeningen, bepaalde vormen van kanker en diabetes. Jaarlijks overlijden meer dan 19.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken, waardoor het nog steeds de voornaamste oorzaak is van ziekte en sterfte in ons land.

Help mee tijdens een consult

  • Tijdens een behandeling kun je de rookstatus van de patiënt vastleggen. 
  • Daarnaast kun je adviseren dat de meest effectieve manier om te stoppen met roken gepaard gaat met gedragsmatige ondersteuning, eventueel in combinatie met pleisters en zuigtabletten. 
  • Als de patiënt gemotiveerd is om te stoppen, kun je hen doorverwijzen naar WeQuit, waar jullie enkele gegevens kunnen achterlaten. 
  • WeQuit neemt contact op met de patiënt om het traject op te starten. 

Programma

De focus binnen het WeQuit programma ligt niet alleen op het 'nu' stoppen met roken, maar ook op lange termijn succes: het gestopt blijven. Dit programma is gebasseerd op de begeleiding die volgens onafhankelijk onderzoek de meeste kans van slagen heeft. Daarom wordt het ook 100% vergoed door alle verzekeraars. Na het volgen van het traject is 94% van de deelnemers gestopt met roken. 

Onze werkwijze

WeQuit begeleidt haar deelnemers gedurende zes weken. Het programma is gebasseerd op cognitive gedragstherapie. Tijdens de wekelijkse sessies van 20 minuten worden allerlei thema's behandeld, 1 op 1 met een behandelaar. Eerst maken we de motivatie om te stoppen inzichtelijk en analyseren we het rookgedrag. Vervolgens helpen we de deelnemers om risico situaties en triggers (om te roken) te herkennen, hier op voorbereid te zijn en alternatief gedrag voor in de plaats te zetten. 
100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Hoe ziet een sessie eruit voor jouw patiënt?

Bekijk hier een stoppen met roken bijeenkomst van WeQuit. Tijdens de sessies bespreekt onze behandelaar telkens een belangrijk thema van het Stoppen met roken traject.  De patiënt doet dit samen met andere stoppers. Samen is het leuker en makkelijker. 
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!