100% vergoed
100% vergoed
In groep of individueel
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
In 6 videogesprekken
Start direct
Start direct

Begeleiding om te stoppen met roken

Wat leuk dat je wil weten hoe jouw vriend (of vriendin, kennis, collega of familielid) gaat stoppen met roken. Misschien heb je nog nooit van zo'n programma gehoord en klinkt het je gek in de oren: professionele begeleiding om te stoppen met roken. Toch is hulp niet overbodig want de cijfers liegen er niet om:
Meer dan 1 van de 2 mensen die blijft roken, sterft aan de gevolgen hiervan. In Nederland zijn dit jaarlijks ongeveer 20.000 mensen. Van alle rokers wil 80% eigenlijk stoppen met roken en zal hiervoor meerdere stoppogingen gaan doen. Zonder professionele hulp zal slechts 6% hierin slagen.

Roken is een zeer verslavende gewoonte

De zeer verslavende stof nicotine en de routineuze handeling van het roken zelf, zorgen ervoor dat het best lastig kan zijn om te stoppen met iets wat misschien wel tientallen jaren een dagelijkse gewoonte is geweest.

Mét hulp 10x hogere slagingskans

Maar het is zeker niet onmogelijk. En zeker mét professionele hulp is de slagingskans om gestopt te blijven 10x groter dan dat je het alleen zou doen. Wij hebben al meer dan 10.000 deelnemers geholpen om te stoppen met roken. 

Onze werkwijze

We begeleiden onze deelnemers gedurende zes weken. Het programma is gebasseerd op cognitive gedragstherapie. Tijdens de wekelijkse sessies van 45 minuten worden allerlei thema's behandeld. Eerst maken we de motivatie om te stoppen inzichtelijk en analyseren we het rookgedrag. Vervolgens helpen we de deelnemers stapsgewijs om risico situaties en triggers te herkennen, hier op voorbereid te zijn en alternatief gedrag voor in de plaats te zetten.

Hulpmiddelen

Tijdens het traject worden vaak hulpmiddelen zoals pleisters, zuigtabletten of medicatie gebruikt, omdat uit de praktijk blijkt dat de combinatie van begeleiding én hulpmiddelen het meest effectief is. 
Hulpmiddelen
Groepssessies of individueel traject

Groepssessies of individueel traject

Door tegelijk met een groepje andere stoppers te stoppen, kan je motivatie vergroot worden.  Je gaat namelijk door dezelfde fases heen en kunt ervaringen uitwisselen. Zo onderga je het niet allemaal in je eentje. De groepssessies gebeuren in online videomeetings.
Voor sommigen is een individueel traject juist geschikt. Dan doorloop je de begeleiding telefonisch of met online videomeetings samen met je behandelaar, zonder andere stoppers.

Bewezen effectief programma

De focus binnen het WeQuit programma ligt niet alleen op het 'nu' stoppen met roken, maar ook op lange termijn succes: het gestopt blijven. Dit programma is gebasseerd op de begeleiding die volgens onafhankelijk onderzoek de meeste kans van slagen heeft. Daarom wordt het ook 100% vergoed door alle verzekeraars. Na het volgen van ons traject is 94% van onze deelnemers gestopt met roken. Daarom zeggen wij: WeQuit, dat lukt jou ook!
WeQuit
WeQuit WeQuit

Waarom WeQuit

Online videogesprekken
Online videogesprekken
Begeleid door psychologen
Begeleid door psychologen
Direct starten
Direct starten
94% stopt met roken tijdens traject
94% stopt met roken tijdens traject
Klantcijfer 9.3
Klantcijfer 9.3
Individueel en in groepen
Individueel en in groepen
Vergoed door alle verzekeraars
Vergoed door alle verzekeraars
Stoppen vanuit huis
Stoppen vanuit huis
Inclusief nazorg
Inclusief nazorg
WeQuit
Google
Google
Zorgkaart Nederland
9.3
Zorgkaart Nederland geeft WeQuit een gemiddeld cijfer van 9.3.
Wat deelnemers zeggen
"Ik heb gekozen voor een stoppen-met-roken traject van WeQuit omdat ik een programma wilde wat online te volgen was."
Rene (26 jaar)

Wil jij ook hulp om te stoppen met roken?

Wil je jezelf meteen online inplannen of wil je liever eerst meer informatie? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid van WeQuit.
100% vergoed door alle verzekeraars
WeQuit
WeQuit
Meld je gratis aan!