Zilveren Kruis stoppen met roken

Stop slim, stop samen

rokers gestopt met de WeQuit methode

Zilveren Kruis stoppen met roken

Stoppen met roken is een wens die vele rokers koesteren. Ze willen wel, maar alleen wil het niet altijd lukken. Kleine tegenslagen, onverwachte gebeurtenissen of stress door bijvoorbeeld werk gerelateerde zaken, je kunt het zo gek niet bedenken of het is een reden om weer naar tabak te grijpen. Het Zilveren Kruis wil jou helpen te stoppen met roken. Wanneer jij kiest voor een behandeling bij WeQuit en het Zilveren Kruis is jouw zorgverzekeraar, dan ben jij geen geld kwijt aan een behandeling bij WeQuit. Zij vergoeden deze namelijk volledig.

Wil jij ook direct actie ondernemen en vaarwel zeggen tegen je verslaving? Ga voor een gezonder leven, samen stoppen we met roken.

Waarom het Zilveren Kruis stoppen met roken promoot

Een organisatie die de gezondheid van haar klanten behartigt, die zorgt er graag voor dat haar klanten ook echt gezond zijn. Waar de relatie tussen zorgverzekeraar en klant vroeger enkel bij bepaalde gebeurtenissen van pas kwam, is dat tegenwoordig wel anders. Door alle veranderingen wordt er meer van zorgverzekeraars gevraagd en verwacht.

Denk hierbij aan al het ongezonde voedsel dat constant op de loer ligt. Het aantal mensen met overgewicht stijgt jaarlijks met flinke aantallen. Waar in 1990 slechts een derde van de bevolking kampte met overgewicht is dat in 2015 gestegen naar de helft. De verwachting is dat deze aantallen in de toekomst verder zullen stijgen. Het aantal rokende Nederlandse stagneert, maar nog niet hard genoeg. Het Zilveren Kruis helpt jou stoppen met roken, zonder steun van overheidsinstanties. Klanten verder helpen, dat staat op één. Zowel voor het Zilveren Kruis als voor WeQuit.

Toenemend aantal stressfactoren in het leven

Het aantal rokers neemt jaarlijks gelukkig af, maar alle stressfactoren nemen toe. Iedereen heeft wel een mening over een ander, op de werkvloer wordt er meer van ons verwacht en de burn-outs vliegen ons om de oren. Allemaal redenen om naar sigaretten of andere tabaksvormen te grijpen. Door samen met WeQuit en het Zilveren Kruis te stoppen met roken vergroot jij je kansen aanzienlijk op een rookvrij leven. We focussen ons niet alleen op het stoppen zelf, maar met name op het gestopt blijven.

Hoe werkt stoppen met roken met WeQuit?

Stoppen met roken is een lastige opgave, behalve als je het samen met professionals doet. Onze medewerkers weten wat er in jouw hoofd omgaat tijdens je stoppoging en geven je handvaten waardoor je echt verder kunt. Om die reden heeft het Zilveren Kruis ook besloten onze stoppen met roken methode te vergoeden. Het werkt. Bewezen.

Om te beginnen meld je jezelf aan op de website. Aanmelden is binnen enkele minuten geregeld, waarna er een intakegesprek plaatsvindt. Dit intakegesprek is voor iedereen gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Nooit niet. Stoppen met roken doe je voor jezelf, niet voor een ander.

Tijdens de intake ga jij in gesprek met de psycholoog. Jullie bespreken verschillende dingen die te maken hebben met jouw rokershistorie. Waarom ben je ooit begonnen met roken? Heb je zelf wel eens stoppogingen ondernemen? Zo ja, hoe bevielen deze? En zo zijn er nog een aantal vragen die gesteld worden. De psycholoog krijgt op die manier een goed beeld van je en stelt op basis van de antwoorden direct een persoonlijk stopplan op.

Je hebt nu een uitgedokterd plan klaarliggen om voorgoed afscheid te nemen van het roken. Je neemt contact op met het Zilveren Kruis en geeft aan dat je gaat stoppen met roken. Uiteraard onder begeleiding van WeQuit. Jij hoeft je verder geen zorgen meer te maken over de communicatie tussen ons en de zorgverzekeraar. Wij regelen dat voor je.

Contactmomenten

Na het presenteren van je stopplan plant de psycholoog ook direct contactmomenten in. Dit zijn momenten waarop jij, de psycholoog en andere deelnemers contact hebben met elkaar. Wij gaan altijd uit van gesprekken in groepsverband, waarover later meer, maar geven je ook de mogelijkheid om 1-op-1 met de psycholoog de vordering te bespreken. Dat laten we aan jou over.

Nadat jij alle gesprekken hebt bijgewoond ben je, als het goed is, verlost van je verslaving. Samen hebben we de moeilijke momenten getrotseerd, ben je van de ontwenningsverschijnselen af en kan je gaan kijken naar een rookvrij leven. Wie met het Zilveren Kruis wil stoppen met roken doet er slim aan om voor zichzelf te bepalen of hij of zij in groepsverband of individueel gesprekken wil voeren. Bij ons is alles mogelijk. En je zorgverzekeraar denkt daarin mee!

Waarom is onze methode effectief?

Het is bewezen dat het voeren van gesprekken met anderen goed is voor je. Al honderden jaren leeft de mens in groepsverband, het geeft ons het gevoel van vertrouwen. We willen in principe niet ‘buiten de boot’ vallen. Het verantwoordelijkheidsgevoel speelt daarin een grote rol. Mensen gedragen zich over het algemeen ook anders in een groep dan alleen.

Wanneer jij vanaf het eerste moment van de stoppoging samenwerkt met anderen, zal je doorzettingsvermogen verbeteren. Jij wil namelijk niet diegene zijn die weer begonnen is met roken terwijl de rest de stoppoging succesvol doorzet.

Het andere voordeel van het voeren van groepsgesprekken is dat je elkaar kunt helpen. Jij hebt een bepaalde tegenslag al overwonnen, iemand anders krijgt daar toevallig net mee te maken. Je kunt tips geven over hoe jij daarmee bent omgegaan. Dat geldt vanzelfsprekend ook andersom.

Elkaar versterken in groepsverband, elkaar door een zwaardere periode heen loodsen én trots kunnen zijn op jezelf en anderen in de groep. Dat maakt het Zilveren Kruis stoppen met roken programma van WeQuit leuk, succesvol en leerzaam.

Individuele gesprekken

Ieder mens is anders. Onze methode kan voor iedereen succesvol zijn. Wie niet graag in groepen spreekt kan ook bij ons terecht. Wanneer jij tijdens het intakegesprek aangeeft dat je liever individuele gesprekken voert met de psycholoog, om welke reden dan ook, dan regelen wij dit voor je.

Tijdens de individuele gesprekken bespreek je de vooruitgang, tegenslagen en ga je samen in gesprek. Alles is daarbij bespreekbaar. De psycholoog heeft maar één doel: jou helpen vaarwel te zeggen tegen je verslaving.

Op onze hoe het werkt pagina hebben we gedetailleerd uitgeschreven hoe een behandeling bij WeQuit in zijn werk gaat. Lees jezelf goed in voor je begint, dan kom je niet voor verrassingen te staan!

Heb jij jezelf ingelezen en ben je ook klaar voor een heerlijk, gezond en rookvrij leven? Samen met het Zilveren Kruis stoppen met roken maakt stoppen eenvoudiger.

Medicatie

Wie een stoppoging onderneemt kan baat hebben bij medicatie. Het kan de ontwenningsverschijnselen verminderen, je helpen afbouwen en maakt de stoppoging zelf ook wat draaglijker. De zorgverzekeraar denkt zoals eerder aangegeven met je mee. Ook op het gebied van medicatie. Medicatie wordt daarom de eerste 3 maanden vergoed.

Samen met de psycholoog bespreek je je wensen tijdens het intakegesprek. Welke medicatie is er beschikbaar? Wat zijn de voor- en nadelen? Jullie maken samen de beste keuze. Ook kan je ervoor kiezen de behandeling zonder medicatie te ondergaan, net wat jij wil!

Voor werkgevers

Steeds meer bedrijven worden rookvrij. Niet alleen scholen en openbare gelegenheden, ook bedrijventerreinen en lunchruimtes. Als werkgever zijnde wordt het steeds belangrijker om het personeel te wijzen op een gezond leven. Een gezond personeelsbestand draagt ook bij aan de algehele sfeer en vermindert het verzuim op jaarbasis enorm.

Wil jij als werkgever je personeel helpen te stoppen met roken? Dat is mogelijk. Zoals je hebt kunnen lezen betaalt het Zilveren Kruis stoppen met roken wanneer men kiest voor WeQuit. Jij kunt nagaan welke zorgverzekeraars meewerken en vragen personeel een stoppoging te ondernemen. Werknemers die toch kosten maken, bijvoorbeeld door het eigen risico, kunnen gecompenseerd worden door de werkgever.

Voordelen stoppen met roken

Wie stopt met roken gaat een mooie toekomst tegemoet. Een verbeterde conditie, minder kans op ziektes en je wordt vrolijker. Zomaar een greep uit de ervaringen van ex-rokers. Zij staan weer met plezier op in plaats van de trek in een sigaret.

Fysieke voordelen stoppen met roken 

De doorbloeding in je lichaam zal verbeteren. De voordelen? Voller haar, de haarkleur zelf wordt mooier, tandvlees donkerder waardoor de tanden witter lijken en je gezicht krijgt ook weer kleur. Je straalt als nooit tevoren!

Je organen werken ook beter en de kans op ernstige ziektes vermindert. Dat laatste is misschien nog wel het grootste voordeel. En die gele aanslag op je tanden? Die zal ook verminderen.

Financiële voordelen stoppen met roken 

Roken wordt duurder. Dat heeft de overheid besloten om het aantal rokers af te laten nemen. Voor sommigen lopen de kosten van het roken in de duizenden euro’s per jaar. Wie stopt met roken kan met dat geld de boodschappen doen, een keer op vakantie of cadeaus van kopen tijdens de feestdagen. De mogelijkheden zijn uiteenlopend. Maar dat het geld ergens anders voor kan worden gebruikt, dat staat vast.

Psychische voordelen stoppen met roken 

Ook in het hoofd verandert er veel wanneer jij stopt met roken. Je wordt rustiger en bent minder snel chagrijnig. Daarnaast is het bewezen dat je minder angst ervaart, dat is mooi meegenomen!

Klant van het Zilveren Kruis en wil je stoppen met roken? Meld jezelf nu aan! Wij regelen de rest voor je. Wel zo makkelijk. Via onderstaande knop plan je eenvoudig een intakegesprek in.

[Intakegesprek inplannen]

Heb je vragen over onze behandeling, de vergoeding of iets anders? Neem contact met ons op!

online videogesprekken

begeleid door psychologen

I

direct starten met stoppen

94% stopt tijdens traject

klantcijfer 9.1

individueel en in groepen

vergoed door verzekeraars

stoppen vanuit huis

}

inclusief nazorg

100% vergoed

WeQuit is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister
daarom wordt WeQuit vanuit de basisverzekering vergoed.

Staat je verzekering er niet bij? Bekijk hier alle vergoedingen >>

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.