Vergoeding

Stoppen met roken

De WeQuit-methode is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister

Daarom wordt WeQuit vanuit de basisverzekering vergoed.

Vergoeding geneesmiddelen

Ook eventuele geneesmiddelen worden vergoed (mits in combinatie met het stoppen-met-rokenprogramma). Onder deze geneesmiddelen vallen nicotine vervangende middelen (NVM) zoals pleisters, smelttabletten, zuigtabletten en kauwgom. Deze middelen kunnen door de deelnemers zelf worden aangevraagd bij de online apotheek van de zorgverzekering. Daarnaast kunnen ook medicijnen zoals Varenicline (Champix) worden voorgeschreven door een voorschrijvend arts. Zodra deelnemers zich hebben ingeschreven ontvangen ze een aanvraagformulier waarop hun deelname aan WeQuit wordt bevestigd. Dit aanvraagformulier kan samen met de huisarts worden ingevuld zodat de medicatie kan worden aangevraagd.

Stoppen-met-roken programma’s

Per jaar wordt een stoppen-met-rokenprogramma inclusief eventuele geneesmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering. Bij enkele kleine verzekeraars dien je vooraf zelf te betalen, de kosten zijn dan 395 euro. Op de site van je verzekeraar vind je meer informatie.

Let op: 1) indien je eerder dit kalenderjaar al een stoppen-met-rokenprogramma hebt gevolgd, dien je de factuur zelf te betalen. 2) Zorgverzekeraars vergoeden alleen afgeronde trajecten. Bij afwezigheid bij 3 of meer sessies ontvangt de deelnemer daarom een no-showfactuur.

Kwaliteitsregister

Voor alle niet gecontracteerde verzekeraars geldt dat we voorafgaande aan het traject de factuur naar de deelnemer sturen en de deelnemer een bewijs van betaling krijgt zodat dit bewijs bij de verzekeraar kan worden gedeclareerd. De meeste verzekeraars vergoeden 100% van het traject. Indien twijfel, kun je altijd contact opnemen met je verzekeraar. Daarbij is het van belang te benoemen dat WeQuit een groepsinterventie is die werkt volgens de zorgmodule stoppen met roken en is aangesloten bij het kwaliteitsregister stoppen met roken.

100% vergoed – geen sprake van eigen risico –
we declareren direct bij de zorgverzekering

N

Agis

N

Bewuzt

N

Ditzo

N

HEMA

N

Just

N

OHRA

N

PMA

N

UMC

N

Ziezo

N

Anderzorg

N

CZ Direct

N

FBTO

N

Interpolis

N

Kiemer

N

ONVZ

N

ProLife

N

VGZ

N

Zilveren Kruis

N

Amersfoortse

N

CZ

N

de Friesland

N

Iza

N

Menzis

N

OZF

N

Take Care Now

N

VVA

N

Zorg en Zekerheid

N

Avero

N

Delta Loyd

N

de Goudse

N

IZZ

N

Nationale Nederlanden

N

PNO

N

Univé

N

Zekur.nl

Staat je verzekeraar er niet bij?

Check de website van je zorgverzekering voor meer informatie omtrent de vergoeding van het traject.

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Wil je weten of stoppen met roken bij WeQuit iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.