‘Dat wat je aandacht geeft groeit’ is een gevleugelde uitspraak van veel coaches. Het gaat over niet te veel focussen op een probleem maar je aandacht en energie besteden aan dat wat je juist wel wil. Dit in de veronderstelling dat het makkelijker is te bewegen naar iets positiefs (een rookvrij leven) dan van iets negatiefs (rookverslaving) af. In het verlengde daarvan is het belangrijk ook over de voordelen van stoppen met roken na te denken. Het is fijn te streven naar de voordelen die je ervaart van een rookvrij leven. Dit maakt het stoppen makkelijker. 

Rookvrij leven

Net zoals we al veel onpersoonlijke nadelen van roken –zie vorige tip- kennen, kennen we al een hoop voordelen van stoppen met roken. Denk aan een betere adem, meer geld, een betere gezondheid en minder onrust op plekken waar niet gerookt mag worden. Toch zijn dit weer algemene voordelen. Wat betekent een rookvrij leven voor jou? Stel eens voor dat je al een tijdje gestopt bent:

  • Wat zijn de voordelen van het gestopt zijn voor jou?
  • Hoe, waar en op wat voor manier ervaar je deze voordelen precies?
  • Wat is er veranderd in je leven als je de positieve gevolgen ervaart?
  • Hoe ervaart jouw omgeving deze positieve gevolgen?

Krachtige voordelen

Deze voordelen (en vooral de uitwerking daarvan) zijn persoonlijk en werken heel krachtig bij het stoppen met roken. Door er over te praten met je omgeving of stoppen met rokencoach gaan de voordelen meer leven en merk je dat een rookvrij leven geen moetje wordt maar iets waar je naar wil steven!

Bonustip

Veel rokers ervaren onverwacht meer voordelen van een rookvrij leven nadat ze gestopt zijn. Bevraag jezelf ook na het stoppen af en toe naar de voordelen die je ervaart. Ik wed dat er voordelen bij zijn gekomen. 

Wil jij ook een rookvrij leven?

Zet vandaag de eerste stap en vraag een gratis consult aan.

Breng anderen op de hoogte

Met onderstaande knoppen kun je dit artikel op je social media delen. Of doorsturen naar iemand waarvan je weet dat hij/zij moeite heeft met stoppen met roken.